Politika

MOST: Nastavljamo samo s HDZ-om, SDP-u otvorena vrata

MOST: Nastavljamo samo s HDZ-om, SDP-u otvorena vrata

"Svih 15 zastupnika MOST-ovih i članovi Nacionalnog vijeća MOST-a prihvatili su nastavak razgovora s HDZ-ovom koalicijom, na platformi nestranačkog premijera, ali uz prihvaćanje otvorenih vrata za SDP-ovu koaliciju", rekao je glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja.

Tomislav Panenić iz MOST-a osvrnuo se pak na istupe predstavnika SDP-ove koalicije. Naglasio je kako su u MOST-u, nakon što su pročitali jučerašnje zaključke Predsjedništva HDZ-a, dobili naznake da je stranka Tomislava Karamarka prihvatila ono što MOST-ovci traže.

Dodao je i kako smatra da je HDZ-ova koalicija, u skladu sa zaključcima Predsjedništva, spremna surađivati sa SDP-om.

Komentirao je i današnje navode Zorana Milanovića da su SDP-u neprihvatljivi oni koji zagovaraju rasističke i fašističe pozicije.

"Mi smo jasno i glasno naveli da problematične osobe, koje imaju problema sa društvenim vrijednostima ne mogu biti naši partneri, no, ne možemo osuđivati stranku zbog pojedinca. Mi ćemo spriječiti da kompromitirani članovi budu u vladi i tijelima vlasti", rekao je, piše N1. Osvrnuo se i na šovinističke istupe Ladislava Ilčića iz HRAST-a.

"On sam sebi je najveći problem, ne znam kako on može nastaviti komunicirati. On je neprihvatljiv za zajedničku vladu".

U MOST-u ne misle kako je to kršenje obveze preuzete kod javnog bilježnika o tome da neće koalirati ni s HDZ-om ni sa SDP-om, prenosi RTL.

"Jedna strana nas uporno odbija, a njihovi koalicijski partneri, HNS, nas skandalozno vrijeđaju", dodao je Grmoja, koji se danas oglasio o komentaru glasnogovornika HNS-a Igora Kolmana.

"Gospodin Igor Kolman nažalost koristi rječnik koji je potpuno neprimjeren javnoj komunikaciji. Takvim niskim napadima govori samo o sebi.

Vjerujem kako je to posljedica nervoze koja je zahvatila cijeli HNS, očito su ta klijentelistička stranka i privatni interesi njenih istaknutih članova kamen spoticanja koji sprječava koaliciju Hrvatska raste da se pridruži reformskoj Vladi koju predlaže Most nezavisnih lista", istaknuo je.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.