Politika

Neizvjesno u pregovorima

Grmoja: Do 16 sati čekamo HDZ, tada ćemo sve znati

Grmoja: Do 16 sati čekamo HDZ, tada ćemo sve znati

Iako je predsjednik HSU-A Silvano Hrelja na press konferenciji potvrdio kako su SDP i MOST dogovorili da Božo Petrov bude premijer, a Zoran Milanović predsjednik Sabora, glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja za Index je rekao da ništa još nije dogovoreno, odnosno da treba pričekati HDZ.

"Mi ćemo čekati odluku HDZ-a do 16 sati, a ako se ne jave, nastavljamo pregovore s SDP-om. Bili smo korektni prema obje strane i sad smo dali šansu HDZ-u da se vrati za pregovarački stol. A hoće li Božo Petrov biti premijer, a Zoran Milanović, predsjednik Sabora to ćemo vidjeti u razgovorima, ništa još nije sigurno niti je dogovoreno", kratko je rekao Grmoja.

Inače, šef HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da je njegova stranka ozbiljna i da će oni odgovoriti na poziv MOST-a.

"Pustit ću da Predsjedništvo odluči, trgovina foteljama ne dolazi u obzir, a ni ultimatumi. Ako postoji nešto što možemo učiniti da naši građani počnu bolje živjeti, mi ćemo to napraviti, ali to nije raspodjela fotelja", rekao je danas Karamarko prije ulaska u prostorije HDZ-a.

No, ako HDZ odbije ponovni poziv MOST-a, prema neslužbenim informacijama kojima raspolažemo, Petrov će biti premijer, a Milanović predsjednik Sabora.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.