Politika

Parlamentarni izbori

Završnica kampanje: tko se kome treba dokazivati

 Završnica kampanje: tko se kome treba dokazivati

Tko će s kim u postizbornu koaliciju i dalje je top tema.

Prvo je čelnik MOST-a Božo Petrov u intervjuu za N1 televiziju čelniku HDZ-a poručio da se mora dokazati, a Andrej Plenković je uzvratio.

"Gospodin Petrov se treba dokazati meni. HDZ je stranka koja će sigurno imati najviše pojedinačnih mandata u idućem sazivu Sabora, još jednom šaljem poruku Mostu, što se mene tiče, imamo papir prazan za ispisati buduću suradnju".

"Nisam znao da je Andrej Plenković toliki faktor da se netko njemu osobno treba dokazivati", napisao je Petrov na Facebooku. Poručio mu je da treba shvatiti da se MOST dokazao svim građanima braneći nacionalne interese, i to u vrijeme kada je njegova stranka rušila vlastitog predsjednika Vlade zajedno sa SDP-om prije 3 mjeseca. "Vjerojatno to nije vidio, jer je bio u Bruxellesu i nije pratio medije", napisao je Petrov. A na objavu Mostovih jamstava, reagirao je HNS koji je odmah drugi dan zatražio jamstva od njih kao preduvjet za svrsishodno i učinkovito sudjelovanje u izvršnoj vlasti. Narodnjacima su odmah u Mostu dali košaricu.

"Nemam namjeru bilo što poručivati gospodinu Vrdoljaku. Mislim da su njegovi postupci, pogotovo dok je bio ministar, dovoljno pokazali o kome se radi i na kakav način taj čovjek radi", rekao je čelnik Mosta Božo Petrov. Šef HNS-a Ivan Vrdoljak uzvratio je: "Prva se Hrvatska narodna stranka ustala od stola i rekla - mi s Mostom nećemo ići u koaliciju, prije godinu dana. Zato što smo znali da će biti loše. Da ne valjaju, ne znaju raditi, da nemaju iskustva. Čak su i zločesti. I zlonamjerni".

Na sinoćnjem skupu HDZ-a u Splitu i Torcida i jake policijske snage. Okupljenima se prvo obratio predsjednik splitskog HDZ- a Petar Škorić. "Pa neće Split dati glas za 'mostove' koji kažu da neće fotelje, a već se za njih otimaju. Nama treba Pelješki most, Čiovski most i most iz Kaštela", kazao je, između ostalog Škorić, a policajci su okružili skupinu navijača koji su skandirali svoje poruke poput - izdaja i lopovi.

Prosvjed je bio usmjeren protiv neprovođenja Zakona o sportu i stanja u HNS-u. Nije bilo ugodno, ali se čelnik HDZ-a Andrej Plenković nije dao smesti. Nakon skupa rekao je da mu to nije smetalo i da je demokracija najveća vrijednost. 'Splitska Riva uvijek određuje pobjednike izbora, a ovaj skup bio je dominantan i trijumfalan', rekao je Plenković, a prenio tportal.

Istodobno, Narodna koalicija je sinoć održala završni predizborni skup na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Prvi čovjek SDP-a Milanović poručio je da je zadnjih osam mjeseci opći dojam slabost, drhtavost, da nemamo vlast, a institucije posrću. "Zahvaljujući HDZ-u nude nam kamate kao da smo iz Afrike", rekao je Milanović i naveo da su spremni razgovarati sa svakim u hrvatskoj politici tko ima rješenje i tko od problema radi rješenje.Nezaposleno kući nije sjedio ni Milan Bandić, već je sinoć bio na svečanom otvorenju pet novih fontana u Zagrebu vrijednih oko 30 milijuna kuna. Na kritike da je riječ o predizbornom skupu skupom 30 milijuna kuna Bandić je uzvratio da je sve što je on u Zagrebu napravio predizborno.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.