Politika

Crnogorski parlament

Milo Đukanović najavio je vladi provjeru povjerenja

Milo Đukanović najavio je vladi provjeru povjerenja

CrnogorskiI premijer Milo Đukanović najavio je provjeru povjerenja vladi u parlamentu u što kraćem roku, kako bi se utvrdilo može li ona funkcionirati do izbora, ali je odbio formiranje prijelazne vlade.

"To ću učiniti ja u jednom kratkom roku, u nekoliko narednih dana, po proceduri koja se podrazumijeva, a tu odluku mora donijeti vlada, bez obzira na to što je može inicirati i premijer", kazao je Đukanović u emisji "Živa istina" lokalne TV Atlas.

On će, kako je pojasnio, tražiti da se ispita političko povjerenje ovoj vladi da bi se vidjelo da li ona u ovom sastavu može nastaviti funkcirati do izbora "ili ćemo se eventualno suočiti s tom okolnošću da netko drugi ima parlamentarnu većinu i prepustiti tome da formira novu vladu".

Đukanović je kazao kako očekuje da to pitanje bude vrlo brzo na dnevnom redu parlamenta, ali to, dodao je, nije moguće prije Nove godine, iz tehničkih razloga.

U oporbenoj Demokratskoj fronti, koja okuplja uglavnom prosrpske stranke i koja na 29 prosvjeda u ovoj godini traži Đukanovićevu ostavku, odbili su premijerovu ideju držeći da jedino prijelazna vlada u kojoj bi bile sve parlamentarne stranke može jamčiti organiziranje slobodnih i poštenih izbora.

Oporbena Pozitivna Crna Gora će se o povjerenja vladi izjasniti nakon rasprave na stranačkim tijelima i vodit će se državnim, a ne stranačkim interesima, rekao je u nedjelju čelnik stranke Darko Pajović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.