Politika

Popularnost

Karamarko: Milanoviću raste popularnost? Dobar vic!

Karamarko: Milanoviću raste popularnost? Dobar vic!

Prema istraživanju CRODEMOSCOP Promocije Plus, SDP-u i HDZ-u podrška raste, a Mostu pada. Kada bi se izbori održali danas Most bi dobio 12,6 posto glasova, SDP je u vodstvu s 29,6 posto, a HDZ- u bi pripalo 29,3 posto.

Hrvatska raste bila bi relativni pobjednik s 1 posot prednosti pred HDZ-ovom kolaicijom. Donosimo što kažu političari na ovakve rezultate.

Za predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka rezultati istraživanja Crodemoskop Promicije Plus prema kojem podrška HDZ-u raste, ali zaostaje za SDP-om su vic.

"To je dobar vic a vjerojatno i Milanoviću raste popoularost, jel da, ooo vidite to je, dobri su vicevi. Koji je danas, danas je petak do podne, izvrsno je vrijeme, tmurno je, pa ovako čuti dobar vic je dobro, osvježenje je.

"Hrvatska raste bila bi relativni pobjednik izbora i u anketi vodi za 1 posto ispred Domoljubne koalicije. Pad potpore bilježi Most koji je i dalje treća snaga. Nikoli Grmoji rezultati daju razlog za zadovoljstvo.

"Ako se gledaju ovi od prije mjesec dana to je pad popularnosti, ako se gleda sam dan izbora na istom su novou.Znači da su sada izbori Most bi postigao isti ili bolji rezultat jer tu bi došla kampanja i sve ono što s njom ide. Tako dau biti mi smo zadovoljni".

Za birače je najvažnija vjerodostojnost, ocijenio je za MS SDP-ov tajnik Igor Dragovan. A SDP i partneri svoju su vjerodostojnost pokazali rezultatima - od rasta proizvodnje, izvoza, rekordne turističke sezone, kaže Dragovan.

"To je sve napravila Vlada Zorana Milanovića. I naravno da i nakon izbora bez obzira na ono što je bilo, pitanje vjerodostojnosti, iskrenosti, korektnog odnosa prema građanima bez obzira jesu li nam dali povjerenje ili ne, na određeni način se pokazuje kroz ova istraživanja. A mi ćemo uskoro vidjeti tko je što govorio, tko je kakve reforme zagovarao i kako će te reforme uopće izgledati. Bojim se da od toga ništa".

Smjer u kojem Hrvatska ide podupire 29,4 posto građana, dok ih 49,4 posto smatra da zemlja ide u pogrešnom smjeru. Najvažnijim događajem građani ocjenjuju pregovore o novoj Vladi i preokrete u Mostu te imenovanje novog mandatara i konstituiranje Sabora.

Vrh liste najpozitivnijih političara predvodi predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, a drugi je šef SDP-a Zoran Milanović. Na listi najnegativnijih prvo mjesto uvjerljivo drži Karamarko. Drugi je Milanović, na trećem mjestu su svi političari, dok je na četvrtom Božo Petrov.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.