Politika

Prvi čovjek Banskih dvora

Objavljena imovinska kartica: Premijer Orešković najbogatiji je član Vlade

 Objavljena imovinska kartica: Premijer Orešković najbogatiji je član Vlade

Posljednjeg dana za prijavu imovinskih kartica objavljena je i ona premijera Tihomira Oreškovića. Prvi čovjek Banskih dvora najimućniji je član Vlade, ukupno "težak" više od 22 milijuna kuna.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa objavilo je internetskim stranicama imovinsku karticu premiejra Oreškovića. Prema prijavljenom predsjednik Vlade "težak" je više od 22 milijuna kuna. Trenutno radi za plaću u neto iznosu od 21 924,82 kuna i to mu je u ovom trenutku jedini prihod. Supruga mu je nezaposlena.

Od nekretnina Orešković posjeduje stan u Zgarebu od 284 metara kvadratnih, procijenjen na 5 milijuna i 500 tisuća kuna, te građevinsko zemljište od 3000 metara kvadratnih, čija je vrijednost procijenjena na milijun kuna. sa suprugom je premijer uštedio 1 milijun i 640 000 kanadskih dolara i 903 tisuće eura, što je preračunato u kune oko 14 milijuna.
 
U imovinskoj kartici naveo je i da posjeduju svatko po jedan sat marke Omega, ukupne vrijednosti 100 tisuća kuna. Oreškovićevi imaju dva automobila, BMW 535 iz 2012. godine vrijedan 300 tisuća kuna, te Lexus GX iz 2008. godine vrijedan 60 tisuća kuna.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.