Politika

Na Vladi će se naći ukupno 19 točaka

Posljednja sjednica Oreškovićeve Vlade

 Posljednja sjednica Oreškovićeve Vlade

Danas će biti održana posljednja sjednica Oreškovićeve Vlade koja će predstaviti Izvješće o svojem radu i o preuzetim i nepodmirenim obvezama u ovom mandatu.

Kako se doznaje iz Vlade, Izvješće je izradilo i dostavilo Ministarstvo uprave. Sastavljeno je u skladu s odredbama Zakona o postupku primopredaje vlasti prema kojoj je Vlada kojoj prestaje mandat dužna izvijestiti Vladu koja stupa na dužnost o stanju i problemima u obavljanju poslova iz ovlasti Vlade i o preuzetim, a nepodmirenim obvezama do dana primopredaje vlasti.

Na Vladi će se naći ukupno 19 točaka, među njima i izvješće o reformama. Premijer opozvane Vlade Tihomir Orešković prije nekoliko dana je poručio:

"Mislim da je sada vrijeme kada trebamo čak pojačati i pokrenuti i implementirati te reforme. Ja se nadam da će oni iskoristiti te naše reforme, EK već je dala nekakvu potvrdu. Ja sam uvjeren da ako ćemo vidjeti te reforme da će se onda i BDP i svi ovi makroekonomski indikatori - nezaposlenost ići u dodatni pozitivni smjer i ubrzati se. Tako da trebamo ubrzati reforme, a ne usporiti", rekao je Orešković.

Posljednja točka sjednice je Prijedlog odluke o pokretanju postupka za sklapanje Sveobuhvatnog gospodarskog i trgovinskog sporazuma (CETA) između Kanade, s jedne strane, i Europske unije i njezinih država članica, s druge strane.Vlada će na otvorenom dijelu podmiriti obveze prema Državnom izbornom povjerenstvu.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o izmjeni Odluke o prestanku važenja Odluke o raspolaganju nekretninama u vlasništvu države kojima upravlja Ministarstvo obrane, a koje se mogu koristiti u turističke svrhe, kao i davanje suglasnosti za odluku Uprave Nacionalnog parka Krka za izgradnju pristaništa turističkih brodova u Skradinu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.