Politika

Plenum FFZG-a

Šustar o spajanju Filozofskog i KBF-a: Nije integracija, nego suradnja

Šustar o spajanju Filozofskog i KBF-a: Nije integracija, nego suradnja

Jučer je održan plenum studenata Filozofskog fakulteta, koji su protiv spajanja s Katoličko-bogoslovnim fakultetom. Kazali su kako se tu radi o udaru klerikalne desnice.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar rekao je kako je načelo autonomije Filozofskog fakulteta nešto što treba apsolutno respektirati, no i da se ne radi o integraciji, već o suradnji dvaju fakulteta.

"Kako sam shvatio, ne radi se o integraciji Katoličko bogoslovnog fakulteta već o suradnji koja će doprinijeti dobroj ponudi studentima. Ovu bih raspravu zaista prepustio autonomiji Filozofskog fakulteta, pa i samog Sveučilišta", rekao je Šustar.
Plenum studenata zagrebačkog Filozofskog fakulteta jučer se izjasnio protiv prijedloga ugovora o suradnji s Katoličkim bogoslovnim fakultetom.

Prema tom ugovoru fakulteti bi imali zajedničke dvopredmetne studije. Integraciju mnogi smatraju sudarom dvaju svjetova i svjetonazora. Odsjeci Filozofskog fakulteta izjasnili su se o suradnji s KBF-om. Od 21 odsjeka, 14 ih je za, šest protiv, a jedan je neodlučan. Neki se studenti boje da će biti u nepovoljnijem položaju od kolega s KBF-a, javlja HRT.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.