Politika

Ured “nikada nije javno objavio učinak svoga poslovanja koji bi opravdao njegovo financiranje“

Mesić nakon ukidanja Ureda: Bezočno se operiralo lažima

 Mesić nakon ukidanja Ureda: Bezočno se operiralo lažima
Davor Javorovic/PIXSELL

Bivši predsjednik danas će se o cijelom slučaju oglasiti na press konferenciji u Uredu bez kojeg će uskoro i ostati

Nakon što je Vlada jučer ukinula ured bivšeg predsjednika zbog trenutačnih gospodarskih uvjeta, odnosno ušteda od 600 tisuća kuna godišnje, priopćenjem je reagirao bivši predsjednik Stjepan Mesić kojemu od 1.svibnja ostaje samo fizička zaštita.

 

"U kampanji što je prethodila odluci spominjale su se uštede od nekoliko milijuna kuna, da bi se sada napokon “otkrilo” kako je riječ o 600.000 kuna. Što je dokaz kako se bezočno operiralo lažima, kako bi se stvorila atmosfera u kojoj će odluka biti pozdravljena. Ured se kao institucija, naime, želi održati, kako bi bio na raspolaganju nekome tko će biti više po volji vladajućima.
 
zv. argument kako Ured “nikada nije javno objavio učinak svoga poslovanja koji bi opravdao njegovo financiranje“, također ne stoji, jer takav izvještaj nikada nitko nije ni tražio, a da je nemoguće utvrditi koliko je, brojčano izražen, moj udio u sklapanju nekog velikog posla pri kojemu sam “otvarao vrata” hrvatskim tvrtkama, jasno je valjda i laiku", stoji u priopćenju.
 
Bivši predsjednik danas će se o cijelom slučaju oglasiti na press konferenciji u Uredu bez kojeg će uskoro i ostati.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.