Politika

Petrov: Most će glasovati za opoziv Karamarka

Petrov: Most će glasovati za opoziv Karamarka

Čelnik Mosta, Božo Petrov kazao je za Večernji list kako je predložio zastupnicima Mosta da glasaju za opoziv Tomislava Karamarka, te da su oni taj prijedlog prihvatili.

''Prema mome prijedlogu, saborski zastupnici, ministri i članovi Nacionalnog vijeća Mosta odlučili su da će u Saboru glasati za opoziv šefa HDZ-a s mjesta potpredsjednika Vlade zbog političke odgovornosti'', rekao je Petrov za Večernji list.

Ranije danas je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić kazao kako je uvjeren da će ova Vlada izdržati do kraja mandata, ali je napomenuo da na ultimatume HDZ neće pristati.

''Partneri ne razgovaraju temeljem ucjena i HDZ neće nikome dozvoliti da tako razgovara. Svatko može promišljati kako želi, ali nikakvi ultimatumi ne dolaze u obzir nego otvoren razgovor. Javnosti treba prezentirati reforme i krenuti u rješavanje problema''kazao je Brkić .

Podsjećamo, oporba je  pokrenula pitanje povjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku nakon što je u javnost procurila afera Konzultantica.

Prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku s potpisom 39 oporbenih zastupnika predan je Saboru 18. svibnja, te se u skladu s poslovničkim rokom od mjesec dana glasovanje o povjerenju treba održati do 17 lipnja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.