Politika

Pripreme za 19. studenog

Bernardić i Miljenić predali kandidature za predsjednika SDP-a

 Bernardić i Miljenić predali kandidature za predsjednika SDP-a

Danas su u središnjicu stranke SDP-a, kandidature za predsjednika predali Davor Bernardić i Orsat Miljenić. Prvi krug izbora trebao bi se održati 19. studenog, a drugi krug tjedan dana poslije.

Predsjednik GO SDP-a Zagreb Davor Bernardić kazao je prije kandidature da nema svoj izborni stožer već da ga on sam čini. ‘‘Moj cilj je povratak socijaldemokracije na vlast i desetljeće socijaldemokracije u Hrvatskoj", rekao je Bernardić.

"Vrijeme je da moja generacija 30-godišnjaka preuzme odgovornost za Hrvatsku i ponudi Hrvatskoj razvoj i perspektivu. Moja želja je da se moj prijatelj inženjer elektrotehnike u Dublinu ili moj fizičar u Cernu mogu vratiti u Hrvatsku i nastaviti živjeti svoj život bez straha za egzistenciju i perspektivu", dodaje Bernardić.

Nakon kandidature, kreće se sa skupljanjem potpisa i prezentiranje programa članovima, kazao je Orsat Miljenić, koji je također danas predao svoju kandidaturu za šefa SDP-a.

"Veselim se ovome što me čeka, veselim se što ćemo se svi zajedno predstaviti članovima, izložiti što smo mi ljudi napravili do sada, tko je je imao uspjehe, a tko neuspjehe. Što predlažemo, što nudimo SDP-u i članovi i članice će izabrati na kraju", rekao je Miljenić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.