Politika

SDP

Miljenić: Moj cilj je pobjeda na sljedećim izborima

 Miljenić: Moj cilj je pobjeda na sljedećim izborima

Više od pet tisuća potpisa donio je u središnjicu stranke kandidat za predsjednika SDP-a Orsat Miljenić koji stranku vidi bez podjela.

"Ti potpisi su obveza. To je podrška. Ona me obvezuje na to i pokazuje mi želju članica i članova da imamo SDP bez podjela. SDP u kojem će se svaki član ugodno osjećati, u kojem će se svakog slušati, pitati za mišljenje i sudjelovati u radu, ali i da imamo pobjednički SDP. SDP koji ne pobjeđuje za osam godina nego na prvim sljedećim izborima", rekao je Orsat Miljenić. Stranku treba demokratizirati, neposredno birati za sve funkcije, suzbiti karijerizam, ograničiti mandate za neke funkcije, kaže Miljenić.

"Onaj SDP koji ću graditi, to je SDP koji nameće standarde u društvu, kao što je kultura rada. To je standard odgovornosti. On je povezan i sa ciljevima. Moj cilj je pobjeda na prvim sljedećim izborima. Ako ga ne ostvarim, ja idem i prepustit ću mjesto nekome drugome", rekao je Orsat Miljenić.

Imat ćemo odgovore na sve što se događa u ovoj zemlji, spriječit ćemo ultrakonzervativnu revoluciju, suprostavit ćemo se Vladinom ultraliberalnom pristupu u gospodarstvu, kaže Miljenić.

"Neće ići porez na način da oni koji imaju puno dobivaju puno više, a oni koji nemaju da im poskupljuju prehrambene namirnice. SDP vidim kao stranku solidarnosti, demokratičnu, stranku koja se bori za pravednost. To kada napravimo, bit ćemo pobjednički", dodaje Miljenić. A borit će se kroz Sabor davanjem incijative, amndmana i prijedloga.

Za početak tražit će da dužnosnike ne zahvati povećanje plaća koje im jamči porezna reforma Plenkovićeve vlade. Miljenić je upitan i za navodno sporne potpise Davora Bernardića. Naime, Ivan Klarin je podnio prigovor jer sumnja u vjerodostojnost Bernardićevih potpisa kojih je više od deset tisuća. Na tijelima stranke je da utvrde o čemu se radi,a Miljenić vjeruje da lažiranja u SDP-u nema.

"Vjerujem da takvih stvari u SDP-u nema. Licitacija potpisima nije dobra, to vodi u podjelu. Mi imamo obavezu skupiti tisuću potpisa. Potpisi su samo brojke, a SDP bi se trebao baviti ljudima, sadržajem, vrijednostima," objašnjava Orsat Miljenić. Ako pobijedi i preuzme klub zastupnika, u Saboru će raditi, za razliku od Zorana Milanovića koji se ne pojavljuje na svojem poslu. S Milanovićem sam prijatelj, kaže Miljenić koji se nada da ima njegovu potporu, ali on se mora držati sa strane.

"Ovo je utakmica u stranci. On kao predsjednik se treba držati sa strane, a na dan izbora treba zaokružiti onoga za kojeg misli da treba biti predsjednik ili predsjednica", objašnjava Miljenić. Što se ideja o promjeni imena SDP-a tiče, Miljenić je rezolutan - nema promjene.

"Mi smo kao SDP pobjeđivali i pobjeđivat ćemo dalje. Nema promjene imena, što se mene tiče", kaže Miljenić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.