Politika

Pozitivne ocjene

Ministri zadovoljni radom vlade Tihomira Oreškovića

Ministri zadovoljni radom vlade Tihomira Oreškovića

Iako je trajala tek šest mjeseci, ako ne brojimo tehnički dio vladavine, ministri u Vladi Tihomira Oreškovića zadovoljni su postignutim. Smatraju da će svojim nasljednicima, tko god oni bili, ostaviti resore u dobrom stanju. Nitko, naravno, izričito nije naveo da će ostati ili otići iz Banskih dvora.

"Bila mi je čast i hvala svima i s time zaključujem otvoreni dio sjednice Vlade", poručio je Tihomir Orešković i otišao u povijest. No, ne žali ni za čime, kako je već više puta spomenuo. Ne žale ni njegovi ministri.

"Kratko je trajalo, neke stvari su dobro pokrenute i neki su rezultati otišli u pozitivnom smjeru," kaže Zdravko Marić kojeg već mnogi vide i u Vladi Andreja Plenkovića kao potpredsjednika i ponovno ministra financija. On kaže - njegov će nasljednik biti zadovoljan:

"Ja vjerujem da hoće. želim mu svako dobro", rekao je Zdravko Marić. Vidjet ćemo - poručuje ministar regionalnog razvoja i fondova Tomislav Tolušić na pitanje hoće li ostati u Vladi. A kad je o radu riječ priznaje:

"Uvijek se moglo više, ali svi gospodarski pokazatelji, svaki pad nezaposlenosti, rast BDP-a, bolje povlačanje novca iz EU fondova pokazuju da je ova vlada ipak puno toga dobro napravila. No, uvijek se može više", ističe Tolušić. Zadovoljni su i ministri Lovro Kušević, Darko Horvat, Dubravka Jurlina Alibegović, Tomislav Panenić i Tomislav Medved:

"Napravili smo velike pomake u energetskom učinkovitom gospodarstvu, u prostornom planiranju. Građevinski sektor je u ovih 10 mjeseci znatno porastao. S obzirom na sve okolnosti mi smo napravili najviše što je bilo moguće. O tome ostajem li na poziciji odlučit će Hrvatski Sabor na prijedlog mandatara", dodaje Kuščević.

"Nisam mislio da će trajati tako kratko, ali rezultati su tu. Brojke su činjenično stanje i trebali bismo biti zadovoljni", rekao je Horvat.

"Ja moram biti iskrena. Bilo je kratko vrijeme da se napravi sve što je bilo u programu rada Vlade za ovo mandatno razdoblje, za četiri godine, ali ono što je napravljeno u osam mjeseci je jako puno. Napravljeno je u resoru javne uprave, napravljene su dobre podloge za reformu cijelog sustava", rekla je Alibegović.

"Sigurno da će biti zadovoljan, ima posla na pretek i neće nikome biti dosadno. Kada gledamo gospodarstvo i energetiku odvojeno ima problema koje treba rješavati", dodaje Panenić.

"Vrlo učinkovito u okviru mogućnosti koji smo imali, govorim u okviru mog resora. Projekti koje smo započeli će se nastaviti", dodaje Medved. Vrlo dobrim rad Vlade ocijenila je ministrica socijalne politike Bernardice Juretić: a na pitanje što ostavlja nasljedniku odgovara: puno toga.

"I dobro i loše", kratko je poručila Juretić. Da je njegov rad za odličan smatra vanjskih poslova Miro Kovač.

"Mnogi kažu da smo zaslužili peticu, a vladu morate pitati nekoga drugog", kaže Kovač. Rad Vlade komentirao je i potpredsjednik Božo Petrov, uskoro predsjednik Sabora za N1.

U ovoj vladi mogu reći da je ova vlada na razini ministara, to ću uvijek ponavljati dok sam živ, odlično funkcionirala i bilo je dobro. to što nisu funkcionirali odnosi između dvije političke stranke i to što je netko zbog sukoba interesa moram sruštii vladu je druga stvar", zaključio je Petrov.

Inače premijer Tihomir Orešković oprostio se danas i od novinara te im zahvalio na praćenju Vlade.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.