Ostalo / Zadarska županija

Vrijedna donacija

Pomoć Zadarske županije i talijanskog grada Alessandrije poplavljenom karlovačkom području

Pomoć Zadarske županije i talijanskog grada Alessandrije poplavljenom karlovačkom području

Zadarska županija donirala je Karlovačkoj županiji za isušivanje stambenih i gospodarskih objekata 15 isušivača vlage, a oni se danas u organizaciji Vatrogasne zajednice Karlovačke županije dostavljaju područjima stradalim u poplavi.

Župan Vučić je pismom zahvalio zadarskom županu Stipi Zriliću i za vrijednu donaciju i za razumijevanje, solidarnost i humanost, rekao je Hini pročelnik Ureda župana Bernardo Pahor.

Prema njegovim saznanjima i talijanski grad Alessandria, s kojim se Karlovac bratimio zbog njihove izrazite humanitarne pomoći tijekom Domovinskog rata, sakupio je 9.000 eura, te proslijedio Crvenom križu, također za isušivače kuća nizvodno od Karlovca, jer su danima bile u vodi izlivenih rijeka i važno je da se što prije dobro isuše, rekao je.

Također je kazao da je velik broj županija koje nisu bile zahvaćene poplavom zvale i pitale kako mogu pomoći te se očekuju i daljnje donacije za umanjenje nastalih šteta.

Prosječna cijena jednog isušivača je oko sedam tisuća kuna, a svi donirani uređaji bit će vlasništvo Vatrogasne zajednice Karlovačke županije, odnosno na raspolaganju javnim vatrogasnim postrojbama Karlovca i Ogulina te DVD-ima za sve buduće potrebe.

Službena procjena materijalne štete od snijega, leda i potom poplave u Karlovačkoj županiji je nešto veća od 41 milijun kuna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.