Ostalo / Zadarska županija

U povodu Dana Zadarske županije

Stipe Zrilić: Peta smo županija po prihodima u Hrvatskoj

Stipe Zrilić: Peta smo županija po prihodima u Hrvatskoj

Jedan od prioriteta su povlačenje novca iz EU fondova, korištenje obnovljivih izvora energije, razvoj turizma i zadarske Zračne luke koja ove godine namjerava prevesti pola milijuna putnika - naveo je župan u svom govoru

U povodu Dana Zadarske županije danas je održana svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj su dodijeljena javna priznanja i godišnje nagrade.

Na svečanoj sjednici župan Zrilić je istaknuo kako županija bilježi pad nezaposlenosti, oporavak gospodarstva i peta je županija po prihodima u Hrvatskoj - "sve je to rezultat planiranja i prilagodbe novim potrebama gospodarstvenika", naveo je župan.

Župan je za rujan je najavio predstavljanje Razvojne strategije županije. Istaknuo je važnost prometne povezanosti otoka s kopnom odnosno potrebu izgradnje podmorskih mostova prema otocima koje je, navodi župan, bivša vlast ignorirala. Izvoz je veći od uvoza, iznosi 253 milijuna eura.

Jedan od prioriteta su povlačenje novca iz EU fondova, korištenje obnovljivih izvora energije, razvoj turizma i zadarske Zračne luke koja ove godine namjerava prevesti pola milijuna putnika - naveo je župan u svom govoru.

Na današnjoj sjednici bili su nazočni potpredsjednik Hrvatskog sabora i izaslanik predsjednice RH Ante Sanader, ministr zdravlja i izaslanik predsjednika Vlade RH Dario Nakić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i nadbiskup Zadarske nadbiskupije monsignor Želimir Puljić, izaslanstvo iz Južnomoravske regije predvođeno njenim predsjednikom Michalom Hašekom, veleposlanik Republike Češke Nj.E. Martin Košatka, general bojnik Mladen Fuzul i general Ante Gotovina zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović i predstavnik Grada Zagreba Darko Katuša, gradonačelnik Grada Zadra Božidar Kalmeta, prorektor Sveučilišta u Zadru Slaven Zjalić, vijećnici Županijske skupštine, gradonačelnici i načelnici, predstavnici sudske vlasti, Hrvatske vojske i policije, ravnatelji, direktori, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te mnogi drugi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.