Ostalo / OI 2008

taekwondo

Sandra Šarić: Protiv Koreanke sam bila bolja i trebala sam dobiti!

Sandra Šarić: Protiv Koreanke sam bila bolja i trebala sam dobiti!

Nakon Martine Zubčić i Sandra Šarić je osvojila olimpijsku broncu za hrvatski taekwondo u Pekingu, nakon čega je prokomentirala osvajanje medalje, ali i gubitak nekog sjajnijeg odličja.

- Sretna sam zbog bronce, ali ostaje žal zbog nezasluženog poraza u četvrtfinalu od Južnokorejanke. Mislim da sam bila bolja i trebala sam se boriti za zlato. Pokradena sam od sudaca! U toj borbi sam bila bolja, a sigurna sam da su suci umjesto 2-1 za mene krivo dodijelili poen Južnokorejki, koja je povela nepostojećim bodom - rekla je Sandra, koja se borila u kategoriji do 67 kilograma i nastavila opisivati svoj put do odličja:

- Poslije toga sam se borila s princezom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i ta borba mi je bila dosta teška. Ne zato što je ona jak protivnik, nego zato što mi je o borbi Korejke s Francuskinjom ovisilo hoću li u repasaž, pa sam se jako istrošila gledajući tu borbu i navijajući za Korejku. Tresle su mi se i ruke i noge. Nisam se nakon toga mogla koncentrirati i zbog toga mi je borba s princezom bila teška. No, pobijedila sam 4-0. Borba za medalju, to je biti ili ne biti. Rekla sam sebi - Ovo je zadnje, moram dati sve od sebe, moram osvojiti medalju jer ako je ne osvojim sada, neću nikada. Pobijedila sam 5-1 i eto, to je bio put do medalje - rekla je Šarić.

Vođa reprezentacije Dražen Mađarević posljednjih je dana neprestano ponavljao da će Martina i Sandra osvojiti odličja, a nakon što su odličja i osvojena pojasnio je taj svoj postupak:

- Malo sam hrabrio cure, nije to baš tako jednostavno. Ja sam bio uvjeren da one to mogu jer ovo nisu djevojke koje su se medaljama počele baviti u ovom olimpijskom ciklusu. Znali smo kolika je njihova kvaliteta, no u sportu ništa nije sigurno. Znam da su neki te moje najave proglasili bahatima, no ja sam samo htio javno ohrabriti djevojke, dati im sigurnost i razbiti tremu koja uvijek postoji na ovakvim natjecanjima.

U razgovoru za Novi radio s novinarom Valentinom Matešićem, Sandra Šariće rekla je sljedeće:


Reci što misliš!