Ostalo / OI 2008

Taekwondo

Sandra Šarić još uvijek u borbi za broncu

Sandra Šarić još uvijek u borbi za broncu

U repesažu Sandra je bila bolja od Almaktoum Sheikhe Maithe

Sandra Šarić borit će se u 13.15 protiv Portorikanke Asuncion Ocasio Rodriguez za brončano odličje na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Hrvatska je taekwondo reprezentativka dvoboj za treće mjesto u kategoriji do 67 kilograma izborila uvjerljivom pobjedom nad predstavnicom Ujedinjenih Arapskih Emirata, Sheikhom Maithom Almaktoum, 4-0.

Zadala je Šarić protivnici čak i jedan udarac više, za 2-0 u drugoj rundi, ali joj je prije isteka četvrte minute oduzet nakon dvostruke opomene.  

Inače, Korejka Kyung-seon Hwang, pobjednica nad našom Sandrom Šarić u četvrtfinalu olimpijskoga taekwondo natjecanja do 67 kilograma, omogućila je Hrvatici nastavak natjecanja.

U polufinalnom je dvoboju Hwang pobijedila tamnoputu Francuskinju Gwladys Patience Epangue 2-1, zlatnim bodom u četvrtoj rundi.

Time je Šarić stekla pravo nastavka natjecanja kao “lucky loser”, natjecateljica koja je poražena od finalistice. U 12 sati i 15 minuta po hrvatskom vremenu borit će se protiv Sheikhe Maithe Almaktoum, olimpijke iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koju je Hwang pobijedila u prvom kolu, tj. u osmini finala.

Pobijedi li Sandra u repasažu, za jedno od dvaju brončanih odličja borit će se protiv Portorikanke Asuncion Ocasio Rodriguez, poražene u drugom polufinalu. Taj je meč na rasporedu u 13.15 po hrvatskom vremenu.

Za zlatnu medalju Hwang će se boriti protiv Kanađanke Karine Sergerie.

Taekwondo, žene do 67 kg, polufinale:

Hwang (Kor) – Epangue (Fra) 2-1, zlatni bod

Sergerie (Kan) – Ocasio Rodriguez (Por) 2-0


Reci što misliš!