Ostalo / Grad Zadar

Od srijede u Zadru Posudionica medicinskih pomagala

Od srijede u Zadru Posudionica medicinskih pomagala

Svečano otvorenje Posudionice medicinskih pomagala na Obali kneza Branimira 18 (u blizini crkve Srca Isusova), zakazano je u srijedu 15. lipnja s početkom u 11 sati.

Posudionica medicinskih pomagala je projekt iniciran od strane Lige protiv raka Zadar, u čijoj realizaciji su imali pomoć partnera iz Volonterskog centra Zadar, Doma sv.Frane i Caritasa zadarske nadbiskupije.

Važno je napomenuti i ulogu Grada Zadra koji  je Ligi ustupio svoj prostor i time omogućio otvaranje Posudionice. 

- Puštanjem Posudionice u rad želimo povećati, unaprijediti i obogatiti socijalni i zdravstveni aspekt društvenog života na području grada Zadra i zadarske županije na način da olakšamo, ubrzamo nabavu i upotrebu nužnih medicinskih pomagala.

Medicinska pomagala u Posudionici će biti na raspolaganju onkološkim bolesnicima, osobama s invaliditetom i osobama slabijeg imovinskog stanja, a u hitnim situacijama do pomagala će moći doći svaka osoba kojoj je neophodno medicinsko pomagalo u procesu izlječenja. Jedina je obaveza korisnika vratiti pomagalo u ispravnom stanju po završetku uporabe, kažu inicijatori.

Otvorenju će nazočiti sljedeći predstavnici:

- Branko Dukić, dr. med., predsjednik Lige protiv raka Zadar- Marija Pletikosa, ravnateljica Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar- don. Ivica Jurišić, ravnatelj Caritasa Zadarske nadbiskupije i Josip Vidov, voditelj Volonterskog centra Zadar

Posudionicu medicinskih pomagala otvorit će gradonačelnik grada Zadra, Božidar Kalmeta.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.