Ostalo / Grad Zadar

27. Sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra

Oporba sumnja u namjere investitora projekta Maraska

Oporba sumnja u namjere investitora projekta Maraska

Kreću i treće izmjene plana Maraska, preduvjeta za nastavak projekta na tom području u koji turska Dogus grupa namjerava uložiti 100 milijuna eura u luksuzni kompeks. Odluku o tome sinoć je donijelo zadarsko Gradsko vijeće uz očekivano, žestoku raspravu.

- Ovo je tek prijedlog odluke o izradi trećih izmjena i dopuna detaljnog plana Maraska naglasio je uvodno Darko Kasap pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo. Odluku donosimo za cijelo područje obuhvata plana osim parcela na kojoj se nalazi hotel što je bilo predmet izmjena i dopuna plana na prošloj sjednici GV-a kazao je Kasap.,

- Jeste li sigurni da su svi parametri utvrđeni zaključcima s prošle sjednice uvršteni u ovaj prijedlog?, pitala je u ime kluba vijećnica Sabina Glasovac, a što se tiče investitora dodala:

- Što znači preispitati? Mi ih moramo obvezati da se pri izradi prijedloga plana struktno vodi računa o zaključcima Gradskoga vijeća.

- Nemamo ništa protiv investicija i ne zanima nas odakle dolaze, koje su vjeroispovijesti ili boje kože, ponovila je stav Glasovac. Ali je činjenica i ponovit ću to ponovno, da ulazak bilo kojeg investitora koji traži suradnike u nekim ljudima koji su ozloglašeni po pitanju intervencija u prostor, njima nosi loš imidž.

S tim u vezi vijećnik Antun Novoselović spominjao se i predmeta uskočke obrade, a vijećnik akcije mladih Marko Pupić Bakrač, potaknut ovalnim zgradama iz video projekcije investitora, poslužio se poznatim stihovima:

... nit' su snjezi, nit' su labudovi,
nego šator age Hasan-age.

Pupić Bakrač je ponovo izrazio sumnje u namjere investitora: - Mene isto tako ne zanima koje su vjere i boje kože investitori nego me zanima koje su njihove namjere, a ne čini mi se da su njihove namjere poštene.

A njegov stranački kolega Ante Rubeša uz ostalo dodao: - Da su ovi i slični investitori poput ovih u Bosni napravili svoj grad i da je tamo Bosancima zabranjen pristup, meni ovo sve miriše na nešto slično poput toga.

Obraćajući se pročelniku Kasapu otišao je i korak dalje:

- Jeli vi kao i gospođa Sabolić ne vjerujete u postupanje Dogus grupe u Šibeniku, točnije u marini što su radili na način na koji su radili i kako su kršili zakone RH? Jeli vi isto više vjerujete ratnim profiterima koji su opljačkali ovu državu i taj svoj prljav novac uložili u tu navodnu grupu, jeli vi isto više vjerujete njemu nego meni koji živim na ovom području, koji živi sa ovim područjem?

Pročelnik Kasap je na to samo ponovio o kojoj je točki Dnevnoga reda riječ i pozvao sve da sudjeluju na javnoj raspravi kada ona bude, prenosi Radio Zadar.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.