Ostalo / Euro 08

Četvrtfinale: Hrvatska - Turska

Bilić: Jedanaesterci su lutrija, puka sreća

Bilić: Jedanaesterci su lutrija, puka sreća

Nakon nesretnog poraza hrvatske nogometne reprezentacije od Turske poslije jedanaesteraca u četvrtfinalu Europskog prvenstva, komentar je dao izbornik Slaven Bilić.

Iako je Hrvatska samo minuti prije kraja produžetka pogotkom Ivana Klasnića vodila 1-0, Semih Sentürk je s vrha šesnaesterca pogodio same rašlje i donio Turcima izjednačenje u 122. minuti, nakon čega su do pobjede došli nakon izvođenja jedanaesteraca.

- Prvo želim čestitati svojim momcima i Turcima. Još jednom se pokazalo zašto je nogomet najpopularniji i najuzbudljiviji sport na svijetu. Kakav je gol frajer zabio u zadnjoj sekundi, nevjerojatno!? Nesretni smo naravno, zaslužili smo prolaz. Du su Turci dali gol u posljednjoj sekundi onda bi oni bili nesretni, to je tako – izjavio je Bilić, te je nakon toga komentirao slabo izvođenje jedanaesteraca.

- A čujte jedanaesterci su lutrija, puka sreća. Nisu naravno ni svi htjeli pucati. Ako se sjetite povijesti penale su fulavali velikani poput Roberta Baggijai Franca Baresija. Razlozi? Umor, grč.

Reci što misliš!