Ostalo / Euro 08

Čevrtfinale: Hrvatska - Turska

Bilić: Vježbamo i jedanaesterce

Bilić: Vježbamo i jedanaesterce

Da se igra danas, Rakitić i Srna ne bi mogli

S trenutačnim zdrastvenim stanjem ozlijeđenih reprezentativaca započeo je izbornik Slaven Bilić svoje obraćanje novinarima na druženju u srijedu.

- Igor Budan je otišao u Italiju na atroskopiju. Dobio je još jedan udarac u koljeno. Nije ništa ozbiljno, ali neće nam moći pomoći u susretu s Turskom. Srna je trenirao jutros, Rakitiću je danas puno bolje, a za Kneževića je Euro završen, kao što već znate od prije.

*Je li prvenstvo za Budana definitivno završeno?

- Je, definitivno. Žao nam je, ali je tako.

*Bojite li se euforije koja je stvorena u hrvatskoj javnosti? Mnogi su mišljenja kako je Turska najslabija momčad u četvrtfinalu.

- To je kod nas uvijek tako. Podcjenjujemo naše uspjehe. Kad smo pobijedili Englesku, onda je to bilo zbog krtice bez ozbira što smo vodili i dominirali cijelom utakmicom. Kad smo Izraelcima nanijeli prvi poraz u Tel Avivu nakon šest-sedam godina, onda se govorilo kako su oni zapravo loša momčad. Sad su loši Nijemci, Poljaci i Turci. I stalno tako. Važno je da mi znamo vrijednost Turske koja ima svoje dobre i loše strane.

*Jeste li proanalizirali Tursku?

- Sinoć smo ih gledali, a ujutro analizirali. Napravili smo i DVD. Igrali su zadnju utakmicu dan prije nas, pa smo ih tada također gledali. Krasi ih jedna organizirana improvizacija. Uz fanatičnu borbenost, trku, motoričnost, imaju i nekoliko ekstra znalaca. Jedan od njih je Nihat. Radi se o sjajnom igraču. Dugo godina igra na visokoj razini u vrlo jakoj ligi. Ali mi ga se ne bojimo. Što god on pričao, nama je svejedno. Ne obaziremo se na to.

*Je li prednost Hrvatske što će imati na raspolaganju sve ključne igrače? Turcima će nedostajati tri vrlo bitna igrača: vratar Volkan, veznjak Aurelio i branič Gungor.

- Sretni smo što nemamo kartona. Imali smo privilegij odmarati igrače u zadnjoj utakmici skupine. Ali nije da nemamo problema. Dva igrača ne mogu igrati. Knežević se nametnuo kao jedan od prvih opcija, a nećemo ga imati na raspolaganju, jednako kao i Budana. Da je danas utakmica, Rakitić i Srna ne bi mogli igrati. U petak će igrati samo najspremniji. Preveliki je ulog da bismo bilo što riskirali.

*Hoćete li vježbati kaznene udarce?

- Hoćemo. Nekoliko serija sigurno.


Reci što misliš!