Ostalo / Euro 08

Slavlje

Nezapamćeno slavlje u Španjolskoj

Nezapamćeno slavlje u Španjolskoj

120 intervencija liječničkih ekipa

Država koja ima svjetske prvake i europske doprvake u košarci sada je i na europskom nogometnom tronu, što je cjelokupne medije prekrilo crvenom i žutom bojom...

"Prvaci smo! Nije više san, ovo je stvarnost... " – objavila je na naslovnici Marca, uz komentar:

- Španjolska vlada u europskom nogometu, nakon 44 godine, pobjedom nad Njemačkom sjajnim golom Torresa.

Nogomet kratkih pasova "crvenih" bio je vrlo nadmoćan i samo je nepreciznost spriječila raniju odluku o pobjedniku. "Mi smo prvaci" donosi jednostavno As, naglašavajući:

- Ova je momčad zavela Europu. Nogomet je bio pravedan. Reprezentacija je pomela Njemačku, Torres postigao gol za slavu, a Iker podigao pokal prvaka.

I obično suzdržani katalonski Sport na naslovnici donosi veliku sliku reprezentacije i naslov: "Vi ste najbolji".

- Ovaj je naslov najbolja nagrada za dobar nogomet. Španjolska je reprezentacija nova europska prvakinja. Potpuno zasluženo, osporavani je sastav Luisa Aragonesa odnio konačnu pobjedu u Austriji i Švicarskoj.

I drugi katalonski dnevnik, El Mundo Deportivo, ne skriva oduševljenje.

- Kako sjajno! Španjolska se proglasila dvostrukom europskom prvakinjom nadmoćnom pobjedom nad svemogućom Njemačkom. Nakon 44 godine, gol Marcelina više nije sam. Torres je vratio Španjolsku na europski vrhunac.

Nažalost, uz svako takvo slavlje dolaze i tragične vijesti, a iz Madrida izvjestitelji govore kako je u noći s nedjelje na ponedjeljak zabilježeno 120 intervencija liječničkih patrola.

Isto tako 26 ljudi je hospitalizirano tijekom slavlja na madridskim ulicama, a jedna osoba je prošla s težim ozljedama glave, te se trenutačno nalazi na intezivnoj njezi. Ostalih 25 osoba je također u bolnici, ali nemaju teže povrede. 

 


Reci što misliš!