Ostalo / Euro 08

Europsko finale

Lehmann šokiran, Villa i Ramos oduševljeni

Lehmann šokiran, Villa i Ramos oduševljeni

Velika tuga, i još veća sreća

Veteran na vratima njemačke nogometne reprezentacije, Jens Lehmann (38), priznao je da je šokiran porazom od Španjolske u finalu Eura 1-0.

Lehmann je bio nemoćan kod pogotka Fernanda Torresa u 33. minuti utakmice i “furija” je osvojila prvi naslov nakon 44 godine.

- Veliko razočaranje tek treba doći, sada je cijela momčad još šokirana. Problem kod ovakvih poraza je što se poslije stalno pitate: “Jesam li mogao nešto drugačije napraviti?” Mislim da bi nam zapravo trebalo čestitati jer smo napravili velik rezultat i samim plasmanom u finale - izjavio je Lehmann.

- Ovo je defintivno bio moj posljednji nastup na Europskim prvenstvima, a što se tiče reprezentativne mirovine, o tome još moram razmisliti - dodao je Lehmann, koji će sljedeće sezone igrati za bundesligaša Stuttgarta.

Najbolji strijelac Europskog nogometnog prvenstva, David Villa, najviše zasluga za španjolski naslov pripisao je izborniku Luisu Aragonesu.

- Odigrali smo izvrsno cijeli turnir i bili smo bolja momčad u svim utakmicama koje smo igrali. U nijednoj utakmici nismo pobijedili jer smo imali sreće – izjavio je Villa za uefa.com.

- Šef je glavna osoba iza ovog uspjeha. Ako se dobro sjećate prije 18 mjeseci izgubili smo od Sjeverne Irske, ali Aragones je ostao uz momčad i svaka mu čast. On, više od svih, zaslužan je za ovaj uspjeh.

- Međutim ovo je naslov koji je osvojila cijela momčad. Svi smo sretni što smo bili dio ovog povijesnog uspjeha. Učinili smo našu naciju ponosnom i sada ćemo uživati u ovom uspjehu.

Branič Real Madrida i španjolske nogometne reprezentacije, Sergio Ramos, osvojeni naslov europskog prvaka posvetio je bivšem suigraču iz Seville, tragično preminulom Antoniju Puerti.

Prošlog kolovoza Puerta se srušio na travnjaku tijekom utakmice Seville i Getafea, a samo tri dana poslije preminuo je u bolnici od srčanih problema. Bilo mu je tek 22 godine. 

Ramos je ispod dresa imao bijelu majicu s brojem 16 posvećenu Antoniju Puerti, a na prsima je ispod njegove slike pisalo: “Zauvijek s nama”.

Reci što misliš!