Lifestyle

#obratite pažnju

Ovo su znakovi da vam je tijelo prepuno toksina: Jedan se često javlja noću

Ovo su znakovi da vam je tijelo prepuno toksina: Jedan se često javlja noću
Shutterstock

Toksini se nakupljaju u tijelu iz hrane i pića koje konzumiramo, ali i kroz kožu i zrak koji udišemo. Kada ta količina postane prevelika, tijelo pati. U tom trenutku potrebno je očistiti tijelo. Dobro je omogućiti probavi da se malo odmori kako bi kasnije bolje funkcionirala. Što je bolja probava, to smo zdraviji.

Ovo su simptomi da je vaše tijelo prepuno toksina i da treba čišćenje:

1. Osjećate se napuhnuto i naduto

Ako tijelo nije u stanju pravilno izbaciti otpadne tvari, dolazi do problema. Pražnjenje crijeva trebalo bi se odvijati barem jednom dnevno.

Ako otpadne tvari ne izlaze iz tijela, one se mogu vratiti u krvotok i izazvati dodatne poteškoće. Nadutost je najčešći simptom prekomjerne količine toksina u tijelu, posebno ako traje dulje vrijeme.

2. Ne možete spavati kako treba

Teško vam je zaspati ili se često budite tijekom noći, pa ste sljedeći dan umorni.

3. Imate loš zadah

Kada crijeva i jetra ne mogu pravilno eliminirati toksine, može se razviti neugodan miris iz usta zbog nakupljanja bakterija na jeziku.

4. Jezik vam je promijenio boju

Postao je bjelkast ili žućkast zbog nakupljenih bakterija.

Kako ukloniti toksine iz tijela?

Sauna je izvrstan izbor jer znojenje pomaže izbacivanju toksina iz tijela. Post je također jedan od načina kako olakšati tijelo i pružiti mu priliku za odmor.

Idealno bi bilo postiti jednom tjedno, unoseći samo vodu u organizam. Post završava sljedećeg jutra uzimanjem svježeg voća.

Kasnije tog dana jede se lagana juha, a predvečer kuhano povrće.

Konzumiranje određene hrane također pomaže. Riječ je o namirnicama koje vežu toksine i pomažu njihovo izbacivanje iz organizma.

To su korijander, brokula, alge…

Korijander se smatra jednim od najboljih čistača tijela od toksina i teških metala. Dodajte ga u gotovo sva jela koja pripremate, piše Krstarica.


Reci što misliš!