Događaji

#USKOK

Uskok neće tražiti istražni zatvor za Šarića

Uskok neće tražiti istražni zatvor za Šarića
Marko Prpic/PIXSELL

Uskok je u ponedjeljak izvijestio kako protiv uhićenog gradonačelnika Otoka Josipa Šarića nije predložen istražni zatvor jer se za to nisu ispunile zakonske pretpostavke, te da je, po njihovim saznanjima, Šarić podnio ostavku na gradonačelničku dužnost.

Nakon ispitivanja osumnjičenika u Osijeku zamjenik ravnatelja Uskoka Darko Dodig izjavio je novinarima kako  će se okrivljenik braniti sa slobode, jer "s obzirom na ono za što ga se tereti i druge okolnosti, nisu ispunjeni zakonski uvjeti za predlaganje i određivanje istražnog zatvora, niti po jednoj od zakonskih osnova".

"Koliko imam informaciju dao je ostavku na dužnost gradonačelnika grada Otok"a, rekao je Dodig na upit novinara je li Šarić podnio ostavku na gradonačelničku dužnost.

Izvijestio je kako se Šarić trenutno nalazi u pritvorskoj policijskoj jedinici iz koje će biti pušten, jer je to procedura koja se mora ispoštovati.

O svemu ostalom ne možemo iznositi detalje iz istrage, a ne mogu govoriti ni o tome je li netko nešto priznao nije, to je stvar postupka, rekao je Dodig.

Uskok je prethodno priopćio kako je, na temelju policijske kaznene prijave, pokrenuo istragu protiv gradonačelnika Otoka Josipa Šarića zbog sumnje da je općinskim poslovnim karticama platio najmanje 243.800 kuna (oko 33.000 eura) privatnih troškova.
Tužiteljstvo i policija su, ne navodeći Šarićev identitet, izvijestili da se gradonačelnika Otoka sumnjiči za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Uskok sumnja da je Šarić, od 1. siječnja 2015. do 6. prosinca 2023., kao otočki gradonačelnik u više navrata koristio poslovne bankovne kartice, sredstva reprezentacije u poslovne svrhe i gradski novac u privatne svrhe za plaćanje troškova putovanja, smještaja i drugih usluga i troškova.


Reci što misliš!