Lifestyle

fit kantun

Odabir pravog mesa može značajno utjecati na vaše rezultate u teretani

Odabir pravog mesa može značajno utjecati na vaše rezultate u teretani
Thinkstock

Ako ste posvećeni svom fitness režimu i nastojite postići najbolje rezultate u teretani, znate da je prehrana jednako važna kao i vježbanje.

Meso je često prvi izbor za one koji traže izvor visokokvalitetnih proteina. No, koja vrsta mesa je najbolja za maksimalne rezultate? Pogledajmo!

Piletina

Kada je riječ o prehrani za izgradnju mišića, piletina je često prvi izbor. Sa svojim niskim sadržajem masti i visokim udjelom proteina, piletina je savršena za obrok nakon treninga.

Puretina

Kao još jedan izvor bjelančevina s niskim udjelom masti, puretina je odličan izbor za one koji traže alternativu piletini.

Junetina

Bogata proteinima, vitaminima B i esencijalnim mineralima poput željeza i cinka, junetina može biti odličan dodatak vašem fitness režimu prehrane.

Riblji fileti

Iako nije "meso" u klasičnom smislu, riba poput lososa ili tune pruža visokokvalitetne proteine te omega-3 masne kiseline, koje pomažu oporavku mišića.

Svinjetina

Iako se često smatra "težom" opcijom, nemasni dijelovi svinjetine, poput filea, mogu biti izvor proteina ako se konzumiraju umjereno.

Da biste maksimizirali koristi od konzumiranja mesa, preporučuje se kuhanje na zdrav način - pečenje, kuhanje na pari ili roštilj. Izbjegavajte prženje i dodavanje previše ulja ili masnoće.

Odabir pravog mesa može značajno utjecati na vaše rezultate u teretani. Uz pravilnu pripremu i uravnoteženu prehranu, meso može biti ključna komponenta vašeg fitness puta. Naravno, uvijek se posavjetujte s nutricionistom kako biste prilagodili prehranu svojim specifičnim potrebama.


Reci što misliš!

 Izdvojeno