Lifestyle

#odnosi

Svaka druga odrasla osoba i dalje se svađa s braćom i sestrama

Svaka druga odrasla osoba i dalje se svađa s braćom i sestrama

Ako vas raduje što će vam djeca odrasti i da će se konačno prestati svađati, nemojte se prerano veseliti. Premda ovo nisu iznenađujuće vijesti za bilo koga tko nije jedino dijete, ali 50% punoljetnih ljudi i dalje se svađa sa svojom braćom i sestrama.

Suparništvo među braćom i sestrama iznimno je uobičajeno u djetinjstvu i to će potvrditi svaki roditelj. Međutim, bake i djedovi mogu također reći da rivalstvo braće i sestara ne može nikada prestati, čak i kad su djeca odrasla i imaju svoju djecu.

Odrastanje s bratom ili sestrom može biti takva radost, a može donijeti i mnogo ogorčenosti. Kao dijete, imate predodređenog najboljeg prijatelja, ali imate i nekoga čiji je glavni cilj u životu izludjeti vas, živcirati i pokušavati biti bolji od vas u svemu. Spol, dobne razlike i osobnosti igraju veliku ulogu u tome koliko se braća i sestre mogu slagati, ali roditelji s više djece sigurno očekuju (i doživljavaju) mnogo sitnih svađa, razmetanja i natjecanja za pridobivanje pažnje.

Istraživanje

Novo istraživanje, na 2000 odraslih, ispitalo je odnose između braće i sestara od malih nogu do zrelosti, a neke zajedničke teme ostale su kako su godine prolazile. Konkurencija između braće i sestara i dalje je velika, jer jedna od dvije odrasle osobe priznaje da još uvijek osjeća potrebu da bude bolji od svoje braće i sestara.

  • 26% ispitanih želi nadmašiti svoju braću i sestre boljim poslom i višim napredovanjem u karijeri.
  • 22% osjeća potrebu hvaliti se boljim primanjima i većim imetkom od braće i sestara.
  • 20% ispitanih i nakon što odrastu, i dalje žele biti omiljeni sin ili kći svojim roditeljima i svađaju se još uvijek oko toga s braćom i sestrama.

Studija Finds izvijestila je o ovim rezultatima, a možda vam se diže kosa na glavi kad promislite kako će vam izgledati obiteljska druženja za 20 godina. 

Utvrđeno je također da su starija braća i sestre obično uspješniji u životu. Starije sestre su najčešće više natjecateljski nastrojene nego starija braća. Ipak, nije svako rivalstvo braće i sestara loše.

17% ispitanika vjeruje da ih je natjecanje s braćom i sestrama dovelo do toga da budu uspješniji u životu, piše moms.com.

​​

Reci što misliš!