Lifestyle

#obitelj

Sedam znakova koji jasno otkrivaju da ste upravo vi stariji brat ili sestra

Sedam znakova koji jasno otkrivaju da ste upravo vi stariji brat ili sestra
Thinkstockphotos/Ilustracija

Roditelji ih često smatraju mudrijima, a oni prijatelje mlađeg brata ili sestre smatraju prilično dosadnima. Postoje neke stvari koje su zajedničke svakom najstarijem bratu ili sestri na svijetu.

Stručni ste u čuvanju djece

Čak i ako je dobna razlika između vas i mlađe braće mala, sigurno ste bili dežurna dadilja. Zbog toga ste pravi stručnjak u čuvanju djece i u odrasloj dobi.

Lošije ste prolazili

Koliko god to negirali, sigurno je da su vas roditelji strože kažnjavali. Od najstarijeg djeteta očekuje se da bude mudrije i pametnije. Neki stereotipi su istiniti.

I u odrasloj dobi iz vas progovara dijete

Moguće je da volite gledati crtiće i nadmetati se s partnerom ili djecom oko daljinskog upravljača. I potajno u tome uživate. 

Morali ste više pomagati u kući

Nema smisla da mlađa djeca prazne perilicu posuđa ili pomažu u kućanskim poslovima. Roditelji se gotovo uvijek oslanjaju na starije dijete i očekuju njihov veći angažman.

Vaša mlađa braća i sestre još uvijek dobivaju vaše stvari

Bilo da je riječ o odjeći i obući koju ste prerasli ili namještaju, mlađoj braći vjerojatno i danas nudite stvari koje vam više nisu potrebne.

Još uvijek sjedite na prednjem sjedalu

Prednje sjedalo je sveto. Postoje pravila. Suvozačko mjesto uvijek pripada najstarijem djetetu u obitelji i to vrlo često vrijedi i u odrasloj dobi.

Uvijek ćete biti stariji brat ili sestra

Čak i sada se očekuje da više sudjelujete u organizaciji i pripremi obiteljskih okupljanja. Neke stvari se nikad neće promijeniti. Svojim roditeljima uvijek ćete biti prvo, odnosno najstarije dijete u obitelji.


Reci što misliš!