Lifestyle

#ljepota

Sedam trikova zbog kojih će vam koža biti zahvalna

Sedam trikova zbog kojih će vam koža biti zahvalna
@yanalya / Freepik

Postoji bezbroj trikova koji mogu osigurati da naši kozmetički proizvodi traju dulje. Korisnici Reddita podijelili su nekoliko savjeta kojima se i sami služe kad je u pitanju njega kože.

1. Držite svoje proizvode u hladnjaku

Držanje proizvoda u hladnjaku sprječava sunčevu svjetlost da dopire do vašeg proizvoda te možete biti sigurni da vam on neće oksidirati.

2. Izrežite kut vrećice u kojoj stoji maska za lice

Ako upotrebljavate masku, primijetit ćete da gotovo uvijek u vrećici ostane dosta proizvoda kada samu masku izvadite. Odrežite kut u ambalaži i produljit ćete trajanje svoje maske.

3. Pomiješajte gel aloe vere s hidratantnim uljima

Jedna korisnica Reddita tvrdi da joj ovo pomaže da se gel aloe vere bolje upije u kožu.

4. Prepolovite svoje blazinice

Blazinice možete iskoristiti dva puta ako ih prepolovite. Većina korisnika Reddita složila se da nikada ne koriste cijelu blazinicu kad nanose proizvod na lice.

5. Koristite zamrznuti krastavac za besprijekornu kožu

Odrežite vrh krastavca i stavite ga u zamrzivač i pričekajte da se potpuno smrzne. Ima protuupalni utjecaj na kožu i pozitivan učinak na manje iritacije na licu.

6. Premjestite tonik u bočicu za raspršivanje

Ako vam je muka od kupovanja preskupih sprejeva za šminku ili osvježavajućeg spreja, jedan korisnik Reddita preporučuje da dio tonika premjestite u bočicu s raspršivačem kako biste dobili korisne aktivne sastojke i ekstrakte za vašu šminku.

7. Uparite lice vodom iz lonca

Ne trebate kupovati skup uređaj za parenje lica. Možete zakuhati lonac vruće vode i staviti ručnik preko glave za isti učinak. 

​​​​​