Lifestyle

#serije

Sedam najkontroverznijih epizoda Prijatelja

Sedam najkontroverznijih epizoda Prijatelja
Promo

Obožavatelji kultne serije Prijatelji konačno su dočekali svoj dan. Danas izlazi specijalna epizoda serije pod nazivom The One Where They Get Back Together.

Prijatelji su kroz deset sezona držali gledatelje prikovane za male ekrane. I danas se ova serija emitira na televiziji i prate je mnoge generacije. Ususret okupljanju legendarne šestorke nakon 17 godina, Metro je izdvojio sedam najkontroverznijih epizoda. 

1. The One That Could Have Been

Epizoda iz šeste sezone serije bavi se time što bi bilo da su likovi krenuli različitim putevima u životu. Mnogim gledateljima zasmetalo je to što se 30-godišnju Monicu prikazuje pretilom. Zbog svoje debljina Monica je i dalje djevica. U epizodi se prikazuje kako se Monica prežderava i ističe se kako ona ne može imati dečka zbog toga. 

2. The One Where Eddie Won't Go

Eddie, kojeg glumi Adam Goldberg, novi je Chandlerov cimer nakon što se Joey odselio. Smatra ga se cimerom iz noćne more jer je gledao Chandlera kako spava, optužio ga da se seksao s njegovom bivšom djevojkom i krao mu je stvari. Joey i Chandler su mu se smijali, a gledatelji su im to zamjerili jer je Eddie prikazan kao čovjek sa psihičkim poteškoćama. Na kraju su ga preveslali tako da je Joey glumio da on i dalje živi u tom stanu i da je Eddie pogriješio. 

3. The One With The Metaphorical Tunnel

Rossova prva supruga Carol je lezbijka, a on je tijekom serije nekoliko puta pokazao koliko mu to smeta. U ovoj epizodi se Ross izbezumi jer se njegov sin Ben igra s Barbikom. Pokušao ga je prisiliti tada da umjesto Barbike odabere igračku superjunaka. Iako se Ross borio s prihvaćanjem da mu se sin igra s Barbikom, Monica je otkrila da se i on sam kao dijete znao oblačiti u žensku odjeću.

4. The One With The Male Nanny

Nakon što su Ross i Rachel dobili kćer Emmu, tražili su dadilju. Od svih koji su došli na razgovor za posao, najviše se istaknuo Sandy, muška dadilja. Ross se s tim nije mogao pomiriti te mu je smetalo što je Sandy previše emotivan. Sandy je naposljetku dobio otkaz.

5. The One With The Ick Factor

U ovoj epizodi Monica se nalazila s Ethanom. Lagala mu je da ima 22 godine umjesto 26 i naposljetku je Ethan s njom izgubio nevinost. No Monica je tek kasnije saznala da nije ona jedina lagala o godinama - Ethan je rekao da je apsolvent, no zapravo je 17-godišnjak u srednjoj školi. Monica je prekinula vezu čim je to doznala. 

6. The One With Chandler's Dad

Tijekom deset sezona serije bilo je mnogo šala na račun Chandlerova oca. U sedmoj sezoni gledatelji su napokon vidjeli Charlesa, koji je transrodna žena i "drag queen". Chandler se nije mogao nositi s tom činjenicom i čak ga nije pozvao na vjenčanje sve dok ga Monica nije natjerala da odu posjetiti Charlesa. Chandlerova oca glumila je Kathleen Turner koja je kasnije izjavila da bi odbila ulogu da joj opet ponude.

7. The One With The Dozen Lasagnas

U ovoj epizodi Phoebe je seksualno napadnuta na poslu. Rachelin dečko Paolo otišao je kod Phoebe na masažu. Prvo ju je primio za stražnjicu, a potom joj je pokazao penis. Phoebe se uzrujala jer nije znala kako će reći Rachel da joj je dečko varalica. Gledateljima je zasmetalo što je tu glavni problem Paolov pokušaj prevare, a ne činjenica da je Phoebe seksualno uznemiravana na poslu.