Lifestyle

#majčinstvo

Šest vrsta majki s kojima ćete se susretati u životu

Šest vrsta majki s kojima ćete se susretati u životu

Roditeljstvo je poprilično izazovno. Osim što će vaša djeca svakodnevno postavljati brojne izazove pred vas, susrest ćete se i sa situacijama (ali i ljudima) kojima ćete se ekspresno morati prilagoditi.

No, kada vaše dijete krene u školu, počinje još jedan zanimljiviji period života, kako za njega tako i za vas. Vjerojatno ćete vrlo brzo shvatiti da u školi svog djeteta susrećete nekoliko standardnih tipova mama, a evo koje su to.

1. Brbljavica

Nije da je ne volite. Ona je divna osoba i vaša djeca se vole zajedno igrati, ali ova mama bi mogla osvojiti zlatnu medalju kada bi brbljanje bilo olimpijski sport. No, vi ponekad jednostavno nemate vremena za razgovor. Ili volje.

2. Sportašica

Riječ je o ženi koja je uvijek u sportskoj odjeći i nikada nema vremena za gubljenje. Čak i dok čeka da njezino dijete uđe u školu, ona nestrpljivo cupka na mjestu te je u niskom startu da pojuri na svoj trening koji počinje za 15 minuta.

3. Nepouzdana

Ona svakodnevno kasni, a svi zaposlenici škole njezinu djecu već znaju po imenu. Naravno, uvijek ima spremno opravdanje zašto opet kasne.

4. Organizatorica

Da nema nje, vjerojatno ne biste ni znali da postoji toliko školskih priredbi, humanitarnih akcija ili sportskih druženja u školi vaše djece. Djecu uvijek dovodi ranije u školu kako bi nakon toga sve roditelje stigla obavijestiti o najnovijim projektima koje organizira. Osim toga, kasnije će vam sigurno poslati i poruku da vas podsjeti što morate pripremiti za nadolazeću priredbu.

5. Zbunjena

Ova mama vam je na neki neobjašnjiv način simpatična. Pomalo je neobična, smiješna i slatka, a da toga nije ni svjesna. No na roditeljskim sastancima redovito imate osjećaj kao da ju je netko upravo probudio iz zimskog slatka.

6. Brižna

Ona dijeli vaše stavove i imate osjećaj kao da se poznajete cijeli život. Znate da se možete pouzdati u nju i već je nebrojeno puta naglasila da joj nije problem doći u školu po vaše dijete ako zapnete na poslu. Također, kada god je vaše dijete bolesno, šalje vam poruke da provjeri kako je, ali i da vas obavijesti o svim domaćim zadaćama.