Lifestyle

Zdrava prehrana

Za prste polizati: recept za ukusnu tjesteninu s pestom i salatom

Za prste polizati: recept za ukusnu tjesteninu s pestom i salatom
Designed by valeria_aksakova / Freepik

Bez obzira radite li iz ureda ili od doma, vjerojatno se često kroz tjedan nađete u situaciji da želite brz i ukusan ručak bez da predugo stojite pored štednjaka.

Zašto ne probati tjesteninu s tunom ili – s pestom i salatom.

SASTOJCI

  • 60 g tjestenine
  • 1 žlica paste genovese (možete si napraviti i domaći)
  • 4-5 cherry rajčica
  • Zelena salata
  • Sol

PRIPREMA

  1. Posolite vodu i kad zakuha stavite tjesteninu kuhati. Količinu tjestenine prilagodite svojim energetskim potrebama.
  2. Kad je tjestenina kuhana, procijedite je i u nju umiješajte pesto genovese.
  3. Kad se tjestenina malo prohladi, u nju dodajte na polovice ili četvrtine narezane cherry rajčice.
  4. Ako tjesteninu jedete hladnu, servirajte je sa zelenom salatom ili nekom drugom salatom.