Zdravi recepti
Zakamuflirajte kelj i napravite od njega ukusne popečke
Ako kelj nije namirnica koja je učestala na vašem meniju, vrijeme je da to promijenite.
Čak i ako vam nije toliko omiljena, možete je spretno zakamuflirati - i to u obliku popečaka.
SASTOJCI:
- 300 g skuhanog kelja
- 1 crveni luk
- 50 g zobenih pahuljica (naruči ovdje)
- 50 g palente (bez kuhanja)
- krušne mrvice
- 2 jaja
- 2 žlice maslinovog ulja
- sezam
- 20 g sira ribanca
- sol
- papar
- curry
FOTO: Thinkstock
PRIPREMA
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Zobene pahuljice prelijte vrelom vodom i pustite da upiju. Kelj operite i izrežite na kockice. Prokuhajte ga kratko i iscijedite.
- Luk prodinstajte na maslinovom ulju, pa mu dodajte kelj. Začinite (sol, papar, curry) i dinstajte ga kratko, pa kad se malo prohladi dodajte zobene, palentu, sir i jaja.
- Sve dobro promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, a zatim grabite žlicom, oblikujte rukama i valjajte u smjesu sezama i krušnih mrvica.
- Slažite na pleh obložen prethodno papirom za pečenje i pecite oko 40 minuta dok popečci ne porumene.
Vezane vijesti
-
Za palačinke je uvijek dobro vrijeme i one su uvijek dobra ideja. Možemo ih jesti u svim obrocima, od doručka do deserta.
-
Lagane, punog vanilijastog okusa s hrskavim bademom koji dođe kao neka nagrada.
-
Za ove zbilja flafaste palačinke trebat ćete tek nekoliko sastojaka. Od ukusnih palačinki i to bez ugljikohidrata dijeli vas tek kratak i jednostavan posao.
-
I to bez brašna.
Izdvojeno
-
Tek toliko da znate, simptomi moždanog udara, koronarne bolesti srca i zatajenja srca se mogu pojaviti na najnevjerojatnijim mjestima - uključujući u nogama.
-
Komunikacijska stručnjakinja Liljana Buhač bila je gošća Novog dana. S našom Sandrom Križanec je razgovarala o komunikacijskim vještinama hrvatskih političara.
-
Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić "najvjerojatnije će ostati još godinu dana" u Real Madridu, rekao je njegov zastupnik.
-
Andrija Škare je rođen je 1981. u Zagrebu. Diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Više od deset godina radio kao novinar, scenarist, urednik i voditelj na Hrvatskoj televiziji.
Reci što misliš!