Zdravi recepti
Zakamuflirajte kelj i napravite od njega ukusne popečke
Ako kelj nije namirnica koja je učestala na vašem meniju, vrijeme je da to promijenite.
Čak i ako vam nije toliko omiljena, možete je spretno zakamuflirati - i to u obliku popečaka.
SASTOJCI:
- 300 g skuhanog kelja
- 1 crveni luk
- 50 g zobenih pahuljica (naruči ovdje)
- 50 g palente (bez kuhanja)
- krušne mrvice
- 2 jaja
- 2 žlice maslinovog ulja
- sezam
- 20 g sira ribanca
- sol
- papar
- curry
FOTO: Thinkstock
PRIPREMA
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Zobene pahuljice prelijte vrelom vodom i pustite da upiju. Kelj operite i izrežite na kockice. Prokuhajte ga kratko i iscijedite.
- Luk prodinstajte na maslinovom ulju, pa mu dodajte kelj. Začinite (sol, papar, curry) i dinstajte ga kratko, pa kad se malo prohladi dodajte zobene, palentu, sir i jaja.
- Sve dobro promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, a zatim grabite žlicom, oblikujte rukama i valjajte u smjesu sezama i krušnih mrvica.
- Slažite na pleh obložen prethodno papirom za pečenje i pecite oko 40 minuta dok popečci ne porumene.
Vezane vijesti
-
Za palačinke je uvijek dobro vrijeme i one su uvijek dobra ideja. Možemo ih jesti u svim obrocima, od doručka do deserta.
-
Lagane, punog vanilijastog okusa s hrskavim bademom koji dođe kao neka nagrada.
-
Za ove zbilja flafaste palačinke trebat ćete tek nekoliko sastojaka. Od ukusnih palačinki i to bez ugljikohidrata dijeli vas tek kratak i jednostavan posao.
-
I to bez brašna.
Izdvojeno
-
Istezanje svako jutro može poboljšati fleksibilnost i opskrbiti vas energijom za dan koji je pred vama. Većina ljudi ima potrebu protegnuti se nakon buđenja kako bi ublažili ukočenost zglobova i poboljšali cirkulaciju.
-
Gostujući kod Mile Moralić u Točki na tjedan, predsjednička kandidatkinja Ivana Kekin otkrila je što najviše zamjera aktualnom predsjedniku Zoranu Milanoviću
-
Širom Izraela u nedjelju su se oglasile sirene nakon čega je uslijedilo više raketnih napada iz smjera Libanona u kojima je ranjeno više ljudi, objavila je izraelska vojska.
-
Hrvatska još uvijek previše energenata uvozi te i dalje prevladavaju fosilni izvori, no ima sve uvjete za dobru zelenu tranziciju u kojoj će prevladavati energija iz obnovljivih izvora, naglasci su s konferencije Energetski sektor - prilike i izazovi.
Reci što misliš!