Lifestyle

Zdravi recepti

Zakamuflirajte kelj i napravite od njega ukusne popečke

Zakamuflirajte kelj i napravite od njega ukusne popečke
Thinkstock

Ako kelj nije namirnica koja je učestala na vašem meniju, vrijeme je da to promijenite.

Čak i ako vam nije toliko omiljena, možete je spretno zakamuflirati - i to u obliku popečaka.

SASTOJCI:

  • 300 g skuhanog kelja
  • 1 crveni luk
  • 50 g zobenih pahuljica (naruči ovdje)
  • 50 g palente (bez kuhanja)
  • krušne mrvice
  • 2 jaja
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sezam
  • 20 g sira ribanca
  • sol
  • papar
  • curry

FOTO: Thinkstock

PRIPREMA

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Zobene pahuljice prelijte vrelom vodom i pustite da upiju. Kelj operite i izrežite na kockice. Prokuhajte ga kratko i iscijedite.
  2. Luk prodinstajte na maslinovom ulju, pa mu dodajte kelj. Začinite (sol, papar, curry) i dinstajte ga kratko, pa kad se malo prohladi dodajte zobene, palentu, sir i jaja.
  3. Sve dobro promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, a zatim grabite žlicom, oblikujte rukama i valjajte u smjesu sezama i krušnih mrvica.
  4. Slažite na pleh obložen prethodno papirom za pečenje i pecite oko 40 minuta dok popečci ne porumene.