Lifestyle

Ukusno, a zdravo

Idealan desert za zimska popodneva: čokoladni proteinski kruh s kremom od kokosa

Idealan desert za zimska popodneva: čokoladni proteinski kruh s kremom od kokosa

Banana bread u malo drugačijem, čokoladno - proteinskom ruhu uz dodatak lagane kremice.

SASTOJCI

  • 3 zrele banane
  • 14 datulja (namočenih u vrućoj vodi barem pola sata pa ocijeđenih)
  • 3 veća jaja
  • 80-90 g bademovog brašna
  • 2 mjerice whey proteina od čokolade
  • 3 žlice kakaa
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 4 žlice kokosovog ulja, otopljenog i prohlađenog

KREMA

  • 1 limenka kokosovog mlijeka
  • 2 žlice kakaa
  • 1 žlica kokosovog šećera

PRIPREMA

  1. Pećnicu ugrijte na 180°C i pripremite dva manja ili jedan veći kalup za pečenje kruha.
  2. Sve sastojke za kolač (osim ovih za kremu), stavite u veći kuhinjski blender i dobro izmiksajte da se sve ussitni i poveže.
  3. Ulijte u lim(ove) obložene papirom za pečenje (ili silikonske koje ne treba oblagati) te pecite oko 25-30 minuta (ovisi o veličini kalupa tj.debljini tijesta). Provjerite čačkalicom kad je gotovo. Izvadite i ostavite da se ohladi.
  4. Limenku kokosovog mlijeka nemojte potresati kako se sadržaj ne bi promiješao - tekućina mora ostati dolje, a gornji, čvrsti dio koji ćete vidjeti kad maknete poklopac je vrhnje. Ostružite svo vrhnje te ga stavite u zdjelu. Dodajte preostale sastojke za kremu te izmiješajte pjenjačom ili izmiksajte da se lijepo poveže. Time premažite ohlađeni kolač te po želji pospite s malo kokosovog čipsa i/ili cacao nibsa.