Lifestyle

Ne preostaje vam ništa drugo nego njegovati to vječno dijete u sebi

Što učiniti kada imate sindrom Petra Pana?

Što učiniti kada imate sindrom Petra Pana?

Kao odgovor na pitanje o životnim uzorima netko će spomenuti Mahatmu Gandhija, netko Nelsona Mandelu, netko Sophiju Loren... Mi kažemo - zašto ne Petar Pan?

Petar Pan je bio dječak koji nije želio odrasti. Mi shvaćamo da je nemoguće izbjeći odrastanje i da u jednoj mjeri odrasti moramo, no ne bi li svijet bio puno ljepše mjesto kada bi svatko od nas zadržao dijete u sebi? Djeca su iskrena, srdačna, zaigrana. Djeca znaju uživati u životu i malenim stvarima. Djeca ne znaju što su to brige. Djeca su neiskvarena. Ako ste i vi osoba koja na djetinjstvo gleda s nostalgijom, i borite se s obvezama i problemima s kojima se odrasli svakodnevno moraju boriti, evo kako da ponekad pobjegnete od svega i ponovno postanete dijete!

1. Ostavite ponekad skrivenu poruku u džepu ili novčaniku svog dragog. Napišite nešto iskreno što će mu izmamiti osmijeh na lice.

2. Iskopajte svoju najdražu igračku iz djetinjstva i postavite ju na vama vidljivo mjesto, kao što je npr. radni stol na vašem radnom mjestu. Ona neka bude vaš podsjetnik na bezbrižne dane i karta za sanjarenje.

3. Učinite nešto što nikada ne radite - lezite na livadu i tražite zanimljive oblike u oblacima, brojite zvijezde, pušite u maslačke...

4. Napravite nešto što su vam roditelji kao djetetu branili - pojedite sladoled za večeru ili nabavite kućnog ljubimca kojeg ste oduvijek željeli.

5. Svakog dana naučite nešto novo u 30 minuta! Naučite crtati, tipkati, pisati krasopis, plesati, isplesti vjenčić...štogod da vas veseli!

6. Kada ste u mogućnosti, učinite neko dobro djelo. Platite ručak siromašnoj osobi, donirajte nepotrebne stvari ili jednostavno razveselite nekoga...