Lifestyle

#zdravlje

Sedam trikova uz koje ćete već do Božića popraviti raspoloženje i zdravlje

Sedam trikova uz koje ćete već do Božića popraviti raspoloženje i zdravlje
Goran Stanzl/PIXSELL

Blagdansko je vrijeme i razne aktivnosti se zahuktavaju, a druženje se pojačava. Važno je biti obziran prema sebi i ne preopteretiti svoj organizam stresom, hranom i pićem - a i dalje uživati ​​u božićnim blagdanima i uzeti prijeko potreban odmor, piše Men's Health.

Dobra vijest je da postoje neke vrlo jednostavne stvari koje možete učiniti kako biste ovaj period proživjeli puni pozitivnih vibracija. Neće zahtijevati previše truda ni oduzimati mnogo vremena i energije. Zapravo, ovi mali koraci trebali bi rezultirati povećanjem energije.

Pijte više vode

Toliko jednostavan, ali toliko važan savjet jer vam pomaže fizički i psihički. Jutro započnite čašom vode. Popijte dvije ili tri čaše između obroka i nosite bocu vode sa sobom tijekom dana kako biste joj imali lak pristup.

Udahnite malo svježeg zraka

Fokusiranje na disanje ima moć promijeniti vaše fizičko, mentalno i emocionalno stanje. Da biste to učinili, najbolje je ići van na svježi zrak. Pronađite mirno okruženje i posvetite se barem tri minute dubokom disanju.

Pokrenite se

Ovo nije vrijeme da se bacite na novi, intenzivan oblik vježbanja, ali je svakako sjajno vrijeme da se pokrenete. Šetnja ili istezanje savršene su aktivnosti, pogotovo ako ste u posljednje vrijeme bili statični.

Zapišite tri cilja

Praznici su izvrsno vrijeme da odlučite što zaista želite izvući iz 2022. godine. Želite li promijeniti svoju kondiciju? Prehranu? Želite li početi više vremena posvećivati ​​sebi? Što god želite postići, zapišite i zalijepite to na hladnjak.

Pregledajte staru listu želja

2022. godina ne znači raditi istu staru stvar, to je sigurno. Radi se o otkrivanju nečeg boljeg, nečega što ste uistinu vi i što odražava vaš pomak u razmišljanju nakon izazovne godine kroz koju smo svi prošli.

Okružite se stvarima i ljudima koje volite

Pojačajte glazbu koju volite, družite se sa svojim najboljim prijateljima i ljubimcima, pogledajte svoj najdraži film svih vremena ili pročitajte svoju omiljenu knjigu.

Nagradite se

Počastite se nečim u čemu znate da ćete uživati ​​i odajte si priznanje za dobar posao koji ste do sada obavili. Nalakirajte nokte, kupite smoothie za doručak ili sastavite posebnu glazbenu playlistu.