Lifestyle

Recepti

Ideja za ručak: kremasti pileći umak sa mladim špinatom i njokima

Ideja za ručak: kremasti pileći umak sa mladim špinatom i njokima

Ukusno, a zdravo.

SASTOJCI (4 osobe)

450-500 g pilećih prsa
250 g svježeg mladog špinata
400 g njoka
1.5 dcl pilećeg temeljca
Malo vrhnja za kuhanje
Češnjak
Malo brašna za pečenje
Malo putra i ulja

PRIPREMA

Pileće meso izvaditi iz hladnjaka i pričekati da dođe na sobnu temperaturu kako bi se ravnomjernije ispeklo i ostalo sočnije. Narezati na odreske (ili trakice ili komadiće ovisno o tome kako volite), začiniti sa solju i paprom, uvaljati u malo brašna te zapeći na srednjoj vatri na malo ulja i putra. Meso izvaditi sa strane i čuvati na toplom.

Na masnoću od pečenja dodati narezani češnjak, paziti da ne promjeni boju i ne zagori, te kad zamiriši, dodati mladi špinat. Kada špinat počne venuti, dodati otprilike decilitar pilećeg temeljca, dobro promiješati da se pokupi sav češnjak i ostaci masnoće i brašna u umak, vratiti meso u umak, po potrebi dodatno začiniti, te doliti mrvicu vrhnja za kuhanje da poveže i malo razblaži umak.

Sjediniti s kuhanim njokima.