Lifestyle

#recepti

Recept za klasični nedjeljni ručak: pečeno pile s aromatiziranom mješavinom začina

Recept za klasični nedjeljni ručak: pečeno pile s aromatiziranom mješavinom začina

Uz pile ispecite krumpire ili skuhajte mlince.

Klasičan nedjeljni ručak koji vole i djeca i odrasli, i s kojim ne možete pogriješiti je pečeno pile. Ovog puta aromatizirajte ga mješavinom maslaca i začina, te pecite na rešetki - ispast će savršeno. Uz njega možete ispeći krumpire ili skuhati mlince te poslužiti zelenu salatu.

SASTOJCI

  • Pile (do 2 kg težine)
  • 2 žličice soli
  • 2 žlice omekšalog maslaca
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 žlica svježeg kopra
  • 1 grančica ružmarina
  • 2 grančice timijana

PRIPREMA

  1. Prvo ugrijte pećnicu na 200°C.
  2. Zatim obložite lim aluminijskom folijom i gore stavite rešetku.
  3. U omekšali maslac dodajte sitno sjeckani češnjak, ružmarin, timijan, peršin i kopar, a zatim tu smjesu utrljajte rukama na očišćeno pile koje ste prethodno posolili i poparili izvana i iznutra. Zavežite pileće noge špagom i stavite ga na rešetku.
  4. Začinjeno pile pecite 60 - 80 minuta. Prije serviranja pustite da odstoji 10 minuta.