#recepti
Recept za klasični nedjeljni ručak: pečeno pile s aromatiziranom mješavinom začina
Uz pile ispecite krumpire ili skuhajte mlince.
Klasičan nedjeljni ručak koji vole i djeca i odrasli, i s kojim ne možete pogriješiti je pečeno pile. Ovog puta aromatizirajte ga mješavinom maslaca i začina, te pecite na rešetki - ispast će savršeno. Uz njega možete ispeći krumpire ili skuhati mlince te poslužiti zelenu salatu.
SASTOJCI
- Pile (do 2 kg težine)
- 2 žličice soli
- 2 žlice omekšalog maslaca
- 1 režanj češnjaka
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
- 1 žlica svježeg kopra
- 1 grančica ružmarina
- 2 grančice timijana
PRIPREMA
- Prvo ugrijte pećnicu na 200°C.
- Zatim obložite lim aluminijskom folijom i gore stavite rešetku.
- U omekšali maslac dodajte sitno sjeckani češnjak, ružmarin, timijan, peršin i kopar, a zatim tu smjesu utrljajte rukama na očišćeno pile koje ste prethodno posolili i poparili izvana i iznutra. Zavežite pileće noge špagom i stavite ga na rešetku.
- Začinjeno pile pecite 60 - 80 minuta. Prije serviranja pustite da odstoji 10 minuta.
Vezane vijesti
-
Odličan je za ljubitelje gin-tonika, a lako se priprema kod kuće.
-
Ovo je doručak za one koji su ujutro uvijek u gužvi, nevezano uz to rade li od doma ili putuju na posao...
-
Nema problema - savršen čokoladni božićni kolač sprema se vrlo jednostavno i brzo, pa isprobajte ovaj recept.
-
Banana bread u malo drugačijem, čokoladno - proteinskom ruhu uz dodatak lagane kremice.
Izdvojeno
-
Motoristi će razveseliti djecu svojim dolaskom, prigodnim poklonima i zajedničkim druženjem.
-
Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana, 13.12. u vremenu od 08 h pa do 17 h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u gradu Zadru, predio Diklo u slijedećim ulicama :
-
Vremenska prognoza za petak 13.prosinca
-
Košarkaši Zadra u susretu su 12. kola regionalne ABA lige kao domaćini rutinski svladali Borac iz Čačka sa 89-67 (21-14, 18-12, 26-18, 24-23).
Reci što misliš!