#gastro
Ideja za brzo i ukusno jelo: Zapečena brokula s komadićima hrskave slanine
Komadići hrskave slanine svako jelo čine ukusnijim...
Ako u hladnjaku trenutno imate brokulu, brzinski je očistite, odvojite cvjetove i pomiješajte ih sa slaninom pa ih ubacite u pećnicu. Poslužit će kao prilog, ali i kao brza, topla večera.
Priprema traje otprilike pola sata, a sastojci su dovoljni za četiri serviranja.
Sastojci:
- 2 šalice cvjetova brokule
- 2 žlice maslinovog ulja
- ¼ žličice češnjaka u granulama
- 3 kriške slanine
- Sol, papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje
- Cvjetove narežite na komade velike otprilike 2 centimetra, prelijte ih uljem i začinite.
- Narežite slaninu na manje komadiće i pecite je na zagrijanoj tavici nekoliko minuta. Kad počne otpuštati masnoću, izvadite je iz tavice.
- Pomiješajte brokulu i slaninu pa ih rasporedite po pripremljenom limu.
- Pecite otprilike 15 minuta, potom promiješajte i pecite još desetak minuta. Izvadite kada brokula omekša i lagano potamni, a slanina bude smeđa i hrskava.
Izdvojeno
-
Blagdan je svete Lucije, zaštitnice dobrog vida i omiljene svetice najmlađih. Još od davnina na ovaj dan djecu bi u čarapama ili ispod jastuka dočekalo suho voće ili slatkiši.
-
Posljednje statistike razvoda opovrgavaju predrasude da su najstabilniji brakovi supružnika koji su proslavili srebrnu svadbu. Razlozi za tzv. "sijedi razvod" su brojni, stručnjaci navode najčešće sindrom praznog gnijezda.
-
Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.
-
Joško Čagalj Jole, omiljeni splitski pjevač poznat po energičnim nastupima i zaraznom veselju, ponovno će razveseliti Zadrane na Adventu.
Reci što misliš!