#gastro
Ideja za brzo i ukusno jelo: Zapečena brokula s komadićima hrskave slanine
Komadići hrskave slanine svako jelo čine ukusnijim...
Ako u hladnjaku trenutno imate brokulu, brzinski je očistite, odvojite cvjetove i pomiješajte ih sa slaninom pa ih ubacite u pećnicu. Poslužit će kao prilog, ali i kao brza, topla večera.
Priprema traje otprilike pola sata, a sastojci su dovoljni za četiri serviranja.
Sastojci:
- 2 šalice cvjetova brokule
- 2 žlice maslinovog ulja
- ¼ žličice češnjaka u granulama
- 3 kriške slanine
- Sol, papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje
- Cvjetove narežite na komade velike otprilike 2 centimetra, prelijte ih uljem i začinite.
- Narežite slaninu na manje komadiće i pecite je na zagrijanoj tavici nekoliko minuta. Kad počne otpuštati masnoću, izvadite je iz tavice.
- Pomiješajte brokulu i slaninu pa ih rasporedite po pripremljenom limu.
- Pecite otprilike 15 minuta, potom promiješajte i pecite još desetak minuta. Izvadite kada brokula omekša i lagano potamni, a slanina bude smeđa i hrskava.
Izdvojeno
-
U posljednjem susretu 32. kola HNL-a nogometaši Lokomotive su kao domaćini u Kranjčevićevoj ulici svladali Rijeku 3-1 (2-0) te će iduće kolo na vrhu ljestvice, po prvi puta u sezoni, dočekati Dinamo.
-
Ima nešto prekrasno mistično u pričama starih dvoraca, u lokacijama na kojima se nalaze te u ideji da ih obiđete u sklopu putovanja. Europa posebno vrvi dvorcima.
-
Poželite li gricnuti nešto između večere i odlaska na spavanje odaberite zdrave zalogaje koji će pozitivno utjecati na vaš san.
-
U utorak, 16. travnja 2024. godine svečano je otvorena izložba Ružičasto; priče o svakodnevnim predmetima i igračkama u prostoru Gradske lože.
Reci što misliš!