Lifestyle

ženski kantun

Pet poteza koje trebate napraviti kako biste prestale mrziti svoj posao

Pet poteza koje trebate napraviti kako biste prestale mrziti svoj posao
Pixabay

Ako ste pomislile da ste među rijetkim ženama koje ne vole svoj posao - varate se.

Naime, istraživanja su pokazala da je više od polovice žena diljem svijeta nezadovoljno svojim poslom, primanjima, kolegama i ostalim segmentima koji sačinjavaju poslovnu svakodnevicu.

Neki poslovi jednostavno ne zadovoljavaju naše ambicije i ne vidimo mjesta napretku.

Ipak, ako otkaz ili mijenjanje posla nisu opcija, pokušajte primijeniti sljedećih pet savjeta kako biste svoje radno okruženje učinili što podnošljivijim ili čak vrlo ugodnim: 

1. Prestanite ogovarati s kolegama

Svjesni smo činjenice da je svakome potreban ispušni ventil kako bi odahnuli od nakupljenog stresa. Međutim, ogovaranje nadređenih ili drugih kolega toksično je i loše prvenstveno za vas. Ako baš ne možete izdržati da se nekome požalite, razgovarajte s prijateljicom koja nije ni na koji način povezana s vašim poslom i vašim radnim mjestom. Ogovaranje s kolegama i učestali pesimistični razgovori ugasit će vašu volju i želju za napretkom, a i postat ćete ogorčeni i napeti jer bi vaše loše mišljenje o nekome moglo izaći na vidjelo u svakom trenutku. 

2. Razmislite o pozitivnim stranama vašeg posla

Možda nije riječ o poslu iz snova, ali sigurno postoji razlog, osim financijskog, zbog kojeg ste se odlučili upravo za taj posao. Možda vaša najbolja prijateljica radi u zgradi pored, možda vam je za oko zapeo zgodni dostavljač... Promislite dobro i na komad papira napišite sve dobre stvari koje vam je donio posao koji trenutno radite. 

3. Nagradite se

Izazovite same sebe da se čitav tjedan nijednom ne požalite na svoj posao ili kolege. Svaku večer prije spavanja promislite zbog čega ste zahvalne. Ako uspješno obavite ovaj mentalni trening, nagradite se jednim opuštajućim spa danom kod kuće ili torbicom koju gledate u izlogu već tjednima. 

4. Pronađite izazov na poslu

Ušle ste u rutinu iz koje se teško izvući. Shvaćamo vas i razumijemo, ali sada je vrijeme za stepenicu više. Pronađite dio posla koji biste mogli obavljati uz svoj svakodnevni ili razmislite o načinu na koji biste mogle unaprijediti postojeći posao. Vaš će nadređeni biti ugodno iznenađen, a vama se uskoro može nasmiješiti povišica ili unaprjeđenje. 

5. Otkrijte svoj omiljeni hobi

Ovaj će vam potez dati razlog za svakodnevno veselje nečemu. Bilo to učenje stranog jezika, pilates ili, primjerice, fotografiranje, bit ćete svjesne toga da nakon posla počinje prava uživancija i nekoliko sati koje ćete posvetiti unapređenju i upoznavanju sebe i otkrivanju nečeg novog i uzbudljivog. 


Reci što misliš!