Lifestyle

Ženski kantun

Uspješne žene ne boje se ove jedne stvari na poslu

Uspješne žene ne boje se ove jedne stvari na poslu

Slijedite njihov primjer. 

 

Kao što poznata izreka kaže: život počinje na kraju vaše zone udobnosti, što je sasvim logično, obzirom da život i učenje idu ruku pod ruku.
 
A kako je nedavno objašnjeno u jednom članku, objavljenom u časopisu Harvard Business Review, na kraju te zone, za mnoge žene počinje i poslovni uspjeh.
 
Naime, naši poslovi često su puni situacija, koje brinu zaposlenike te im zadaju poprilične glavobolje, a mislimo na stvari poput rokova za dovršavanje projekta, javnih govora, prezentiranja ideja pred šefovima itd. Takve situacije vrlo su važne profesionalno, no osobno znaju biti itekako zastrašujuće, ali su sveprisutne i teško da ćete ih baš uvijek moći izbjeći.
 
Najjednostavniji odgovor na njih svakako jest njihovo izbjegavanje, jer tko želi osjećati strah i tjeskobu, ako ne mora?
 
No, njihovim izbjegavanjem te ne preuzimanjem rizika, možemo propustiti važne mogućnosti za napredovanje, otkrivaju stručnjaci te nastavljaju.
 
"Budite iskreni prema sebi o tome što je uzrok vašeg straha, odnosno izbjegavanja određene situacije na poslu, kako biste točno otkrili što vas zadržava na mjestu. Kako biste izašli iz svoje zone udobnosti, morate to doista učiniti, čak i ako vam je neugodno. Jedino tako ćete otkriti da ono čega ste se bojali na početku, zapravo nije tako loše kao što ste mislili."
 
Drugim riječima, ako mislite da je vrijeme za traženje povišice, rješavanja problema s nekim kolegom ili razgovor sa šefom oko količine posla, učinite to, jer nikada ne znate gdje vas to može odvesti.
 
Ako to ne napravite, možete samo razmišljati o tome što bi bilo, kad bi bilo... Sretno!

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.