Lifestyle

iločki traminac

Hrvatska vina posluživat će se na vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle

Hrvatska vina posluživat će se na vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle
© Guliver Image/WENN.com

Da hrvatska vina postaju sve popularnija te da su i u inozemstvu prepoznali potencijal naših vinara, potvrđuje činjenica kako će na kraljevskom vjenčanju u svibnju biti poslužen i naš traminac iz Iloka.

Na najiščekivanijem kraljevskom događaju godine, vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle sve će odisati glamurom i elegancijom. Oko 600-tinjak gostiju zabavljat će neka od najvećih svjetskih glazbenih imena, od kojih se već spominje Elton John i Ed Sheeran, a mladence će toga dana gledati nekoliko tisuća okupljenih obožavatelja iz cijeloga svijeta- javlja tportal.

No, 19. svibnja u dvorcu Windsor posebno će se paziti na gastronomski ugođaj koji treba zadovoljiti neka od najzahtjevnijih nepca, a sve predvodi britanska kraljica Elizabeta II. Zbog toga će se posluživati samo najbolje namjernice i spremati najukusnije delicije, a među njima će se naći i jedan hrvatski proizvod.

Radi se o iločkom tramincu kojeg još ga zovu i kraljevski traminac, jer je to jedino vino iz ovih krajeva, koje je služeno na krunidbi britanske kraljice 1953. godine.


Reci što misliš!