video
Donosimo vam Gin & tonic cheesecake recept
Jedna od najpopularnijih torti, cheesecake dolazi u različitim varijantama, jedna od varijanti je i ovo pravo ljetno osvježenje u kombinaciji s Gin tonicom
Sastojci (za kalup promjera 22-24 cm):
TIJESTO
250 g McVitie’s Digestive keksa
90 g maslaca
Kekse usitnite i pomiješajte, maslac otopite. Odvojite 3-4 žlice usitnjenih keksa za posip u sredini i za dekoraciju; ostatak pomiješajte s maslacem i utisnite u dno kalupa za tortu – prethodno obloženog papirom za pečenje. Stavite u hladnjak da se stegne.
KREMA
375 g sirnog namaza
200 g milerama
400 g slatkog vrhnja
10 g želatine u prahu
100 g šećera u prahu
110ml gin-tonica
Otopite želatinu u par žlica hladne vode. Zagrijte 200 g slatkog vrhnja i kad provrije otopite nabubrenu želatinu u njemu. Miksajte sirni namaz, mileram i šećer dok ne postanu pjenasti. Mikserom izmiješajte sve u jednoličnu smjesu, ravnomjerno nanesite na tijesto. Posebno istucite preostalih 200 g slatkog vrhnja u šlag te ga pažljivo špatulom nanesite kao zadnji sloj. Stavite u hladnjak na pola sata do sat i servirajte tortu ukrašenu s kriškama limete.
Inspiraciju možete pronaći i u videu...
Vezane vijesti
-
Sir i čokolada odličan su desertni par, koji možete pripremiti u obliku torti za svečane događaje ili kada jednostavno želite počastiti sva svoja osjetila finim kolačem
-
Blitva je vrlo ljekovito povrće u čijim blagodatima rado uživamo tijekom prvih ljetnih dana. Osim što sadrži mnoge vitamine i minerale kao što su vitamin C, kalcij, željezo i magnezij, ona je i niskokalorična namirnica a u jednoj šalici kuhane blitve ima samo 35 kalorija
-
Pomiješajte vaše dvije najdraže torte i uživajte u rezultatu
-
Izdvojeno
-
U subotu, 27. travnja svečano je obilježen Dan Općine Povljana te je predstavljena knjiga „Život svetoga Martina” autora Sulpicija Severa.
-
Kazalište Moruzgva predstavlja europski hit “Prekid preko veze“ u zadarskom Arsenalu! Ova neodoljiva komedija bit će izvedena u nedjelju, 28. travnja s početkom u 20 sati, donoseći vam večer ispunjenu smijehom, neočekivanim obratima i urnebesnim trenucima.
-
Zaposlenih je ukupno (u svim lukama) u 2023. bilo 2 042 ili 24 više nego u 2022., a za 20-ak, na njih 467, porastao je i broj sezonskih radnika.
-
Oni vješto skrivaju svoje pravo lice, a vi definitivno ne želite ulaziti u sukob s njima.
Reci što misliš!