Lifestyle

ugodni ljetni san

17 savjeta kako se naspavati unatoč vrućinama

17 savjeta kako se naspavati unatoč vrućinama
Thinkstock

Vrhunac je toplinskog udara, ljetni dani su dugi i naporni, a noći ne donose osvježenje, ako nemate klima uređaj, ne očajavajte, donosimo vam 17 savjeta kako ljetni san učiniti lakšim

Rashladite se

Prije spavanja na zglobove, vrat, laktove, prepone i iza koljena stavite ledene obloge koji će sniziti vašu temperaturu.

Smočite kosu

Iako su vam tisuću puta ponovili da ne idete mokre kose u krevet, ako malo smočite kosu bit će vam mnogo lakše jer će vas voda rashlađivati. Ako vam osjećaj mokre kose nije ugodan, zaboravite ovaj savjet.

Stavite led ispred ventilatora

Zdravija i jeftinija alternativa klima uređaju je postavljanje boca sa zamrznutom vodom ispred uključenog ventilatora. Pripazite da zrak ne struji direktno u vas i uživat ćete u hladnijoj spavaćoj sobi.

Održavajte cirkulaciju zraka

Stvorite protok zraka iznad kreveta, prema otvorenom prozoru usmjerite ventilator, a vaš krevet neka se nalazi u sredini.

Držite plahte u hladnjaku

Možda se čini ludim, ali je korisno. Dočekat će vas rashlađeni krevet u koji ćete s veseljem leći. Plahte stavite u hladnjak nekoliko sati prije spavanja, važno je samo da nisu vlažne. Ako možete stavite ih u plastičnu vrećicu, kako ne bi povukle miris hrane. Kad odlučite otići na počinak, namjestite krevet i utonite u njega.

Smrznite vodu

Napunite termofor vodom i potom ga stavite u hladnjak. Tijekom noći pomoći će vam da se malo rashladite.

Zamijenite posteljinu

Laganija posteljina svijetle boje najbolje je rješenje ako želite da vaš krevet ostane prozračan. Svilu, poliester i druge materijale ostavite za hladnije dane, kad je vruće najbolji izbor je pamuk.

Budite nisko

Spustite se što bliže podu ili čak na pod. Topli zrak je rjeđi od hladnog pa se diže prema stropu, pa što se niže nalazite, to će vam hladnije biti.


Reci što misliš!