kužina
Tajna je u minutama: recept za savršeno tvrdo kuhana jaja
Lonac s jajima i vodom stavite na vatru, kada malo zakuhaju (čim vidite mjehuriće), odmah ugasite vatru i lonac poklopite odgovarajući poklopcem.
Za savršeno tvrdo kuhana jaja trebat će vam:
- nekoliko jaja
- veliki lonac (jaja ne bi trebala biti nagurana)
- hladna voda
Jaja prelijte hladnom vodom, no nemojte pretrpavati lonac. Ako kuhate više jaja, radije upotrijebite dva lonca.
Lonac s jajima i vodom stavite na vatru, kada malo zakuhaju (čim vidite mjehuriće), odmah ugasite vatru i lonac poklopite odgovarajući poklopcem.
Jaja ostavite da odstoje 10-11 minuta, isperite ih pod hladnom vodom i dobiti ćete savršeno tvrdo kuhana jaja.
Vezane vijesti
-
Jaja su jedna od najsvestranijih namirnica, ali koliko zapravo znate o njima?
-
Mnogi ljudi se drže nekog nepisanog pravila, pa prije kuhanja meso uvijek isperu pod mlazom vode, ali postavlja se pitanje je li to uopće potreban korak?
-
Iako je ovo jelo brzo i jednostavno, neke stvari ljudi često krivo rade.
-
Počeli ste kuhati kod kuće, umjesto da jedete vani ili naručujete hranu. To je pohvalno, no treba pripaziti na česte kulinarske pogreške koje većina čini na svom štednjaku, a za rezultat imaju gomilanje kilograma.
Izdvojeno
-
Kurzel je dovoljno vješt redatelj koji zna istaknuti bitne segmente priče stoga i sam film obiluje s prizorima kakvi se teško zaboravljaju.
-
U subotu, 18. siječnja 2025. počinje program obilježavanja 32. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica’93.
-
Pazusi su vlažan i topao dom za mnoge bakterije koje uzrokuju neugodne mirise. Međutim, također smo vidjeli pojavu takozvanih dezodoransa za “cijelo tijelo” – unatoč činjenici da na mnogim mjestima na tijelu znoj vjerojatno neće dovesti do neugodnog mirisa.
-
U organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i OK Zadar od petka, 17. siječnja do nedjelje 19. siječnja održat će se završnica prvenstva Hrvatske u odbojci za juniorke i juniore.
Reci što misliš!