kužina
Tajna je u minutama: recept za savršeno tvrdo kuhana jaja
Lonac s jajima i vodom stavite na vatru, kada malo zakuhaju (čim vidite mjehuriće), odmah ugasite vatru i lonac poklopite odgovarajući poklopcem.
Za savršeno tvrdo kuhana jaja trebat će vam:
- nekoliko jaja
- veliki lonac (jaja ne bi trebala biti nagurana)
- hladna voda
Jaja prelijte hladnom vodom, no nemojte pretrpavati lonac. Ako kuhate više jaja, radije upotrijebite dva lonca.
Lonac s jajima i vodom stavite na vatru, kada malo zakuhaju (čim vidite mjehuriće), odmah ugasite vatru i lonac poklopite odgovarajući poklopcem.
Jaja ostavite da odstoje 10-11 minuta, isperite ih pod hladnom vodom i dobiti ćete savršeno tvrdo kuhana jaja.
Vezane vijesti
-
Jaja su jedna od najsvestranijih namirnica, ali koliko zapravo znate o njima?
-
Mnogi ljudi se drže nekog nepisanog pravila, pa prije kuhanja meso uvijek isperu pod mlazom vode, ali postavlja se pitanje je li to uopće potreban korak?
-
Iako je ovo jelo brzo i jednostavno, neke stvari ljudi često krivo rade.
-
Počeli ste kuhati kod kuće, umjesto da jedete vani ili naručujete hranu. To je pohvalno, no treba pripaziti na česte kulinarske pogreške koje većina čini na svom štednjaku, a za rezultat imaju gomilanje kilograma.
Izdvojeno
-
Ne sviđa mi se što se sve ranije razvija specijalizacija kod djece. Nekad si prošao skoro sve discipline, ja sam trčala 600 metara, štafetu 4x400m, 4x100m, kaže nekadašnja hrvatska rekorderka u skoku u vis
-
Ministarstvo demografije i useljeništva i 19 stipendista, potomaka hrvatskih iseljenika, državljana zemalja iz Južne Amerike, SAD-a, Japana i Njemačke, potpisali su na Sveučilištu u Zadru Ugovor o stipendiranju Tečaja za učenje hrvatskih jezika
-
Za našu mladu sugrađanku Enu Škoda zdravstveni problemi još nisu prestali i pomoć j itekako dobrodošla.
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom zbog radova prema sljedećem rasporedu
Reci što misliš!