prekuhana i ljepljiva
Pogreške zbog kojih tjestenina ne ispada kako treba
Prekuhana i ljepljiva tjestenina ponekad je mala noćna mora i niti najukusniji umak ne može spasiti jelo. Stoga je zgodno znati nekoliko trikova kojima se može izbjeći loše pripremljena tjestenina
Malo tko ne voli tjesteninu, a osim što je omiljena može se
pripremati na razne načine i kombinirati s različitim namirnicama
pa je često spas u zadnji čas kada nemamo puno vremena, a želimo
nešto konkretno na tanjuru.
Među osnovnim pravilima kod dobro skuhane, ali ne prekuhane
tjestenine jest da imate dobar omjer vode i dovoljno velik lonac
kako bi se ravnomjerno skuhala. Također, pravilo je da vodu
posolite prije ili čim zavrije te probate je li dovoljno slana.
Izbjegavajte stari trik s uljem kako se ne bi lijepila jer to ne pomaže, a kasnije se zbog toga umak neće lijepo primati za tjesteninu. Radije je promiješajte koji put više, a i zbog toga treba biti dovoljna količina vode.
Bez obzira na upute o kuhanju koje su na pakiranju, tjesteninu je najbolje probati jer nema više povratka ako se prekuha. Svi kulinarski znalci uvijek ističu da je tjesteninu najbolje kuhati al dente odnosno da ju osjetite dok žvačete.
Posljednja pogreška koju mnogi čine je da tjesteninu ispiru, ali to je nepotrebno jer će se zbog tankog sloja škroba na površini bolje sjediniti s umakom.
Vezane vijesti
-
Muškarcima definitivno nije lako, pogotovo kad je u pitanju zadovoljavanje žena u krevetu. Neki daju sve od sebe, neki se uopće ne trude, a većina ih je barem jednom napravila neku od ovih klasičnih grešaka.
-
-
-
Bez obzira na to kakvo uređenja doma volite, od tradicionalnog, industrijskog, eklektičnog ili skandinavskog stila, osnovna pravila valja poštivati kako bi prostor djelovao skladno, a to možete lako postići uz nekoliko osnovnih pravila
Izdvojeno
-
U kontroli prometa policijski službenici zaustavili automobil s kojim je upravljao hrvatski državljanin pod utjecajema alkohola
-
Svega nekoliko dana prije predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama, obavještajne službe upozoravaju na kampanju dezinformacija koje dolaze iz Rusije, javlja u subotu njemačka agencija dpa.
-
Srijedu 6. studenoga obavezno rezervirajte za ovogodišnjeg laureata festivala u Cannesu, romantičnu komičnu dramu ''Anora''!
-
Volite li luk narezan na kockice? Možda ste oduvijek mislili da su jabuke bolje narezane nego cijele. Koliko način rezanja hrane može utjecati na njezin okus? Znanost misli da zapravo ima nečega u tome.
Reci što misliš!