prekuhana i ljepljiva
Pogreške zbog kojih tjestenina ne ispada kako treba
Prekuhana i ljepljiva tjestenina ponekad je mala noćna mora i niti najukusniji umak ne može spasiti jelo. Stoga je zgodno znati nekoliko trikova kojima se može izbjeći loše pripremljena tjestenina
Malo tko ne voli tjesteninu, a osim što je omiljena može se
pripremati na razne načine i kombinirati s različitim namirnicama
pa je često spas u zadnji čas kada nemamo puno vremena, a želimo
nešto konkretno na tanjuru.
Među osnovnim pravilima kod dobro skuhane, ali ne prekuhane
tjestenine jest da imate dobar omjer vode i dovoljno velik lonac
kako bi se ravnomjerno skuhala. Također, pravilo je da vodu
posolite prije ili čim zavrije te probate je li dovoljno slana.
Izbjegavajte stari trik s uljem kako se ne bi lijepila jer to ne pomaže, a kasnije se zbog toga umak neće lijepo primati za tjesteninu. Radije je promiješajte koji put više, a i zbog toga treba biti dovoljna količina vode.
Bez obzira na upute o kuhanju koje su na pakiranju, tjesteninu je najbolje probati jer nema više povratka ako se prekuha. Svi kulinarski znalci uvijek ističu da je tjesteninu najbolje kuhati al dente odnosno da ju osjetite dok žvačete.
Posljednja pogreška koju mnogi čine je da tjesteninu ispiru, ali to je nepotrebno jer će se zbog tankog sloja škroba na površini bolje sjediniti s umakom.
Vezane vijesti
-
Muškarcima definitivno nije lako, pogotovo kad je u pitanju zadovoljavanje žena u krevetu. Neki daju sve od sebe, neki se uopće ne trude, a većina ih je barem jednom napravila neku od ovih klasičnih grešaka.
-
-
-
Bez obzira na to kakvo uređenja doma volite, od tradicionalnog, industrijskog, eklektičnog ili skandinavskog stila, osnovna pravila valja poštivati kako bi prostor djelovao skladno, a to možete lako postići uz nekoliko osnovnih pravila
Izdvojeno
-
Kurzel je dovoljno vješt redatelj koji zna istaknuti bitne segmente priče stoga i sam film obiluje s prizorima kakvi se teško zaboravljaju.
-
U subotu, 18. siječnja 2025. počinje program obilježavanja 32. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica’93.
-
Pazusi su vlažan i topao dom za mnoge bakterije koje uzrokuju neugodne mirise. Međutim, također smo vidjeli pojavu takozvanih dezodoransa za “cijelo tijelo” – unatoč činjenici da na mnogim mjestima na tijelu znoj vjerojatno neće dovesti do neugodnog mirisa.
-
U organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i OK Zadar od petka, 17. siječnja do nedjelje 19. siječnja održat će se završnica prvenstva Hrvatske u odbojci za juniorke i juniore.
Reci što misliš!