Lifestyle

što se sve proučavalo

Najbizarnija istraživanja o hrani - koliko puta ljudi uistinu jedu, čemu služi sol...

Najbizarnija istraživanja o hrani - koliko puta ljudi uistinu jedu, čemu služi sol...

Među raznim bizarnim istraživanjima o hrani ima svega i svačega. Na primjer, znanstvenici su čvrsto dokazali da kriška kruha ne pada uvijek na namazanu stranu

Također, ako očekujete da ćete vidjeti lice u izgorjelom tostu, povećava se vjerojatno da će se to i dogoditi. Jedno istraživanje otkrilo je kako djeca iskazuju veću društvenu agresiju ako jedu piletinu s kostima nego ona koja su jela piletinu bez kosti.

Majkama se obroci s povrćem čine ukusnijima od onih koji ga nemaju, a ono što jedete prije kupnje utječe na to što ćete kupiti, kao što i ilustracije na meniju utječu na naše odluke o onome što ćemo naručiti u restoranu.

Većina ispitanika u jednom istraživanju rekla je da jede tri obroka dnevno. No statistike su pokazale kako zapravo nemaju čvrste navike te da jedu mnogo češće i nasumce.

Drugo istraživanje pokazalo je kako tekućina u kojoj držimo kisele krastavce uistinu ubrzava nestanak grčeva nakon vježbanja.

Iako postoji niz razloga zašto ne bismo trebali pretjerivati s unosom soli, ona jača organizam koji se odupire infekciji. Ljudi koji nisu svjesni koliko jedu ne osjećaju se sitije bez obzira na to jesu li pojeli više, a što više hrane ima na tanjuru, to ćemo više i pojesti. Također, ljudi manju jedu u intimnom i finom okruženju.


Reci što misliš!