Lifestyle

Moda

Ženski mornari stigli u grad

Ženski mornari stigli u grad

Jeste li spremni otploviti na daleke destinacije?

Dolaskom ljeta dolazi i mornarski 'look'. Lagane bijele košulje, marama na glavi, velike naočale i šorc njegove su glavne odrednice, a naravno nezaobilazne su i pruge svih varijanti - okomite, vodoravne ili kose.

Inspiriran 20-im godinama prošlog stoljeća i bogatim Parižanima koji su vlakom putovali do Azurne obale bojajući vagone plavom, bijelom i crvenom bojom, odnosno bojama francuske zastave kao i odjećom na tu temu, mornarski 'look' postao je standard.

Jeste li spremni otploviti na daleke destinacije? Važno je znati kako se odjenuti za tu priliku. S modnih pista jasno nam poručuju: vraćaju se pruge, tanke ili jako široke, uz klasične boje poput bijele, crvene i plave. Bilo da planirate ljetni odmor na moru, na krstarenju ili, zašto ne, u gradu, ovaj stil odlično pristaje kako uz more tako i uz gradski asfalt.

D&G žena za proljeće/ljeto 2009 izgleda poput prave male mornarke. Talijanski modni dvojac Domenico Dolce i Stefano Gabbana predstavio je kolekciju ravno iz 70-ih. Njihovi modeli izgledaju kao da su upravo sišli s broda usidrenog u luci na francuskoj rivijeri: retro kombinezoni, haljine, prugaste bijelo-plave majice s crvenim detaljima, jakne, mašne i haljine od šifona. Kolekcija je kao stvorena za glamurozne zabave na brodu.

Sir Paul Smith, britanski modni dizajner, stvorio je od pruga svoj zaštitni znak, a nakon što su ga gotovo svi dizajneri kopirali, dobio i zasluženo priznanje za svoj rad. Nitko nije mogao odoljeti brojnim varijantama prugica.

Dizajner Alviero Martini također slijedi trend sezone pa je tako predstavio kolekciju torbi nazvanu White Marine, inspiriranu ovim stilom.

Spojite mornarski stil sa stilom Coco Chanel, zatvorite oči, pustite mašti na volju i bezbrižno sanjarite o Azurnoj obali... Kako se vidite? U haljinici na prugice? Točno? Sidro, brod, bijele i plave pruge: jeste li spremne za savršeno ljeto? Voila!

Više na Moda.hr


Reci što misliš!