Lifestyle

Moda

Lacroix bankrotirao

Lacroix bankrotirao

Kako prenose strani mediji, bez velike pomoći odanih majstora Lacroix ne bi uspio

Christian Lacroix jedan je od onih čije se 'couture' revije s nestrpljenjem iščekuju jer ga nude u pravom smislu te riječi. Minuciozna izrada, posveta sitnim detaljima, gomila dekorativnih elemenata, prštavilo boja i teatralnost samo su neke od značajki njegovih kolekcija visoke mode.

O tome kako se sve izrađuje ručno ne treba pisati, jer se to podrazumijeva. No, posljednja njegova kolekcija dočekana je s još većim nestrpljenjem. Naime, pogođen recesijom, Lacroix je proglasio bankrot, a pripremanje ove kolekcije bilo je izuzetno otežano.

Kako prenose strani mediji, bez velike pomoći odanih majstora Lacroix ne bi uspio, a i manekenke su dale svoj doprinos svemu noseći reviju za samo 50 eura što je minimum koji po zakonu moraju dobiti. Kako će se u budućnosti razvijati priča oko ovog velikog imena, ne znamo, no nikako ne bi voljeli da Lacroixove bajkovite radionice zatvore svoja vrata. Prikazana Lacroixova kolekcija bila je prilično drugačija od ostalih. Vrlo tamna, uglavnom crna s tamno plavom. Naglasak je bio na krojevima, a odjeća je izuzetno nosiva.

Luskuzna svakako, ali i prikladna za razne situacije Lacroixovih odanih klijentica. Mašne, sakoi i suknje izrađeni su od najluskuznijih tkanina, a komadi iz kolekcije pružaju veliku mogućnost međusobnog kombiniranja. Smirenje u kreativnom zanosu možda je rezultat želje za što većom zaradom koja pruža mogućnost opstanka, iako u Lacorixu nikada nisu dovodili u pitanje profitabilnost svojih 'couture' kolekcija. Bogate haljine, suknje i pokrivala za glavu bili su neobično mirni sve do posljednjeg modela. Vjenčanica, koju je nosila predivna Vlada Roslyakova, bila je potpuna suprotnost svemu do tada viđenom, ali je pokazala i samu srž ovog velikog dizajnera.

Više na Moda.hr


Reci što misliš!